Ανακυκλώνω,

Πώς ένα κουτί από απορρυπαντικό πλυντηρίου μεταμορφώθηκε σε ρομαντικό μίνι κουκλόσπιτο

Κυριακή, Ιανουαρίου 26, 2014Φτιάχνω Δημιουργώ

Πώς ένα κουτί από απορρυπαντικό πλυντηρίου μεταμορφώθηκε σε ρομαντικό μίνι κουκλόσπιτο

Μετά από μια μεγάλη ομολογουμένως περίοδο αποχής από τα ιστολογικά μας πράγματα, πολλής δουλειάς, αλλά και καθόλου όρεξης για δημιουργία, σας χαιρετώ και πάλι!! Ευελπιστώ ότι τώρα που χαλάρωσα και μπήκα επιτέλους σε καλοκαιρινούς ρυθμούς θα επανέλθει από μόνη της η δημιουργικότητά μου.....

Για αρχή σας δείχνω μια κατασκευή που εμπνεύστηκα προκειμένου να αξιοποιήσω ένα άδειο κουτί απορρυπαντικού πλυντηρίου που λυπήθηκα να πετάξω.....


Τα υλικά που χρησιμοποίησα

  • ένα σκληρό κουτί από απορρυπαντικό πλυντηρίου
  • αυτοκόλλητο χαρτί για τους "τοίχους"
  • σκληρό χαρτόνι από κούτα
  • κοπίδι, ψαλίδι, ζεστή σιλικόνη
  • διάφορα διακοσμητικά
  • ακρυλικά χρώματα και πινέλο

Στην αρχή έκανα με το χάρακα ένα πλαίσιο στην μπροστινή μεριά του κουτιού και το έκοψα με το κοπίδι. Το χαρτόνι που βγήκε το χρησιμοποίησα μετά για τα ράφια-ορόφους.

Έντυσα την πίσω μεριά και το κάτω μέρος με το αυτοκόλλητο χαρτί. Στη συνέχεια έφτιαξα τα ράφια τυλίγοντάς τα με το ίδιο αυτοκόλλητο. Τα στερέωσα με κομματάκια σκληρό χαρτόνι που κόλλησα από την κάτω πλευρά στο ράφι και στον πίσω τοίχο με ζεστή σιλικόνη.


 Για το πάνω μέρος έκοψα ένα σχέδιο σε χαρτόνι, το έβαψα ροζ και το κόλλησα πάλι με ζεστή σιλικόνη.Στο μεσαίο "πάτωμα" έκοψα με το κοπίδι ένα παράθυρο και κόλλησα στην πίσω του μεριά ένα κομμάτι από ένα κίτρινο πλαστικό διάφανο φάκελο. Από τη μέσα μεριά έβαλα κουρτίνες με κουρτινόξυλο ένα κομμάτι από ξύλο σουβλάκι και για στοπ δύο πινέζες.

 η κίτρινη διαφάνεια στο πίσω μέρος του κουτιού. Αυτό μπορούμε να το βάψουμε, εγώ βαρέθηκα και το άφησα έτσι....


Έντυσα και τα εσωτερικά πλαϊνά με το αυτοκόλλητο και έβαψα το μπροστινό μέρος και τα πλάγια του κουτιού. Κόλλησα ταινία στο κάτω μέρος και μια γιρλάντα που είχα στα πλαϊνά.Το γεμίσαμε με διάφορα επιπλάκια που ήδη είχαμε, από πλέι μομπίλ κλπ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σπιτάκι είναι φορητό και μπορείς να το κουβαλήσεις όπου θες με το χερούλι του!

πηγή:

0 σχόλια: