Η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων θέλει και την ανάλογη διακόσμηση. Οι γυάλινες μπάλες με το εσώκλειστο «χιόνι» θυμίζουν σε όλους παιδικές χαρούμενες στιγμές. Τώρα μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τις δικές σας χιονόμπαλες


Υλικά
1. Άδεια γυάλινα βαζάκια που κλείνουν πολύ καλά
2. Αποστειρωμένο νερό (για να μη μαζέψει άλατα)
3. Πιστολάκι και κόλλα σιλικόνης
4. Ένα παιχνιδάκι, ένα μικρό κουκλάκι ή οτιδήποτε θέλει να έχει μέσα η "μπαλίτσα" σας
5. Γκλίτερ (ασημόσκονη, μεταλλικά κονφετί, χαντρούλες κλπ.)
6. Υγρό σαπούνι πιάτων ή γλυκερίνη (από φαρμακείο)


Οδηγίες
  • Διαλέξτε το αντικείμενο που θέλετε να βάλετε μέσα στο βαζάκι και κολλήστε το με κόλλα σιλικόνης στο καπάκι (εννοείται, από τη μέσα μεριά του).
  • Προτιμήστε να είναι πλαστικό, χωρίς μεταλλικά στοιχεία για να μην σκουριάσουν με τον καιρό.
  • Γεμίστε το βαζάκι με το αποστειρωμένο νερό και μία μικρή ποσότητα από υγρό σαπούνι για τα πιάτα ή λίγη γλυκερίνη που θα βρείτε στο φαρμακείο. Αυτό θα εμποδίσει τις "χιονονιφάδες" σας να πέφτουν πολύ γρήγορα.
  • Ρίξτε τις χιονονιφάδες μέσα στο βαζάκι. Υπολογίστε να μη γεμίσετε τα βαζάκια μέχρι πάνω με νερό γιατί όταν θα κλείσετε το καπάκι υπάρχει ο κίνδυνος της υπερχείλισης.
  • Κλείστε το καπάκι και "σφραγίστε" το με κόλλα σιλικόνης, ούτως ώστε να μην αφήσετε να περάσει καθόλου νερό από τα τοιχώματα.

Ανακινήστε!


Φυσικά, μπορείτε να κάνετε "καλοκαιρινές χιονόμπαλες" βάζοντας στο εσωτερικό του δοχείου άμμο θαλάσσης και ένα καλοκαιρινό αντικείμενο ή κάποιο άλλο παιχνίδι ανάλογα το φύλο του παιδιού σας  (μπαλαρίνα – αυτοκινητάκι).


DSC_00412web








Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: