Κούκλες από κάλτσες

Ένας εύκολος τρόπος να παίξουμε κουκλοθέατρο και να εξασκηθούμε στην κίνηση των δακτύλων είναι η κούκλα από κάλτσα. Είναι πανεύκολη στην κατασκευή της.

Κούκλες από κάλτσες
Κούκλες από κάλτσες


Θα χρειαστούμε:

Μια αθλητική κάλτσα
Μαλί για πλέξιμο
Κουμπιά
Χρωματιστά χαρτιά για τα χαρακτηριστικά

Φτιάχνουμε την κούκλα.

Κολλάμε στο επάνω μέρος της κάλτσας τα μαλλιά ή αν μπορούμε τα ράβουμε  κολλάμε τα μάτια και τα μάγουλα το στόμα και την μύτη και η κουκλίτσα μας είναι έτοιμη. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο σταθερό το στόμα της κούκλας βάζουμε από μέσα ένα χαρτονάκι σε οβάλ σχήμα.

Παίζουμε βάζοντας και τα τέσσερα δάκτυλα μέσα στην κάλτσα ή αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τον αντίχειρα τον κάνουμε να ανοιγοκλείνει το στόμα. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε μια πρώτης τάξης εξάσκηση στα δάχτυλα μας.

Κούκλες από κάλτσες
Κούκλες από κάλτσες

Η ομιλία της κούκλας μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αρχίσουν να μιλάνε. Όπως επίσης μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί με δυσκολίες στον λόγο να μιλήσει καλύτερα αντιγράφοντας τα λεγόμενα της κούκλας. 

Πίσω βέβαια από την κούκλα βρίσκετε το δικό μας χέρι και η δική μας προσπάθεια να βοηθήσουμε τα παιδιά με προβλήματα λόγου. Η κούκλα κάνει αυτό το «μάθημα» πιο συναρπαστικό.



πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: