Κατασκευές για τον κήπο,

Φτιάξε κούνια από παλέτες

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2015Φτιάχνω Δημιουργώ


Φτιάξε κούνια από παλέτες

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξεις μια κούνια, το θέμα όμως είναι το πόσο μεγάλη την θέλεις. Αν θέλεις να έχει μόνο μια θέση για να κάθεσαι, μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιήσεις μια παλέτα και σχοινί. Τι μπορείς να κάνεις όμως αν θέλεις να μοιάζει πιο πολύ με κρεβάτι;


Τι υλικά θα χρειαστείς για το κρεβάτι – κούνια κήπου:
  • 2 παλέτες
  • 3 κομμάτια ξύλο μήκους 2 μέτρα και 40 εκατοστά
  • βίδες
  • τρυπάνι
  • σχοινί
  • στρώμα
Φτιάξε κούνια από παλέτες
Λοιπόν, κοίτα να δεις πόσο απλά είναι τα πράγματα. Ξεκίνα βάζοντας κάτω τις δύο παλέτες. Βάλε στην μέσα πλευρά από τις δύο άκρες τα δύο κομμάτια ξύλου, που προμηθεύτηκες και το άλλο ένα που σου περισσεύει στο κέντρο.
Φτιάξε κούνια από παλέτες
Τώρα βίδωσε καλά τις παλέτες, ώστε να ενωθούν με τα ξύλα που μόλις τοποθέτησες. Σε περίπτωση που δεν είναι όλη η επιφάνεια των ξύλων καλυμμένη, πρόσθεσε μερικές τάβλες. Το τελικό σου αποτέλεσμα θα είναι σαν αυτό της φωτογραφίας.
Στην ουσία έχουμε τελειώσει με την βάση της κούνιας και το μόνο που μένει, είναι να ανοίξεις από μία τρύπα στην κάθε γωνία της βάσης σου, ώστε να περάσεις από μέσα το σχοινί.
Το σχοινί θα πρέπει να το περάσεις κάτω από την παλέτα και έπειτα και πάλι επάνω, για να τυλιχθεί η παλέτα από το κάτω μέρος και να είναι πιο σταθερή. Το ίδιο φυσικά και για τις δύο πλευρές.
Φτιάξε κούνια από παλέτες
Και τώρα τι; Μα φυσικά, θα πρέπει να δέσεις καλά τα σχοινιά μαζί και έπειτα επάνω στο δέντρο που έχει τον μεγαλύτερο ίσκιο. Όσο για να είναι πιο μαλακιά η θέση σου, μπορείς να βάλεις ένα παλιό στρώμα, ή ακόμη και μαξιλάρες.

0 σχόλια: