Δείτε πως να φτιάξετε αυτό το απλό, αλλά πολύ εντυπωσιακό κολιέ που μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις !
Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Δείτε πως να φτιάξετε αυτό το απλό, αλλά πολύ εντυπωσιακό κολιέ που μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις !


Τέτοιου είδους κολιέ, βρίσκονται σε τιμές από 40 εώς και 230 ευρώ! Το δικό μας μπορεί να φτιαχτεί το πολύ με 20!

Υλικά:
αλυσίδα – κορδόνια υποδημάτων – κορδέλα – σπάγγος – σύρμα – κόλλα – πόρπη

Για το συγκεκριμένο project χρησιμοποιήθηκαν 6 είδη αλυσίδας όπως φαίνονται στην κάτω – αριστερή εικόνα. Οι δύο είναι απο παλιά κολιέ.

Για τα υφασματινα υλικά, χρησιμοποιήθηκαν δύο κορδόνια, δύο κομμάτια δαντελωτές τελειώματα και ένα απλό παλιό λευκό κορδόνι και μία κορδέλα.

Χρησιμοποιήθηκε μία αλυσίδα ως η κύρια αλυσίδα του κολιέ. Θα πρέπει να έχει περίπου το διπλάσιο μήκος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Η πλεξούδα θα κεντραριστεί σε σχέση με αυτή την αλυσίδα.

Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Απλώστε όλα σας τα υλικά και διαχωρίστε τα σε τρείς ομάδες των τεσσάρων. Συνδέστε την κάθε ομάδα χρησιμοποιώντας σύρμα. Μετά ενώστε με την κύρια αλυσίδα.(κάτω εικόνες)

Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Κολλήστε την άκρη για να είναι σταθερή(λίγο ταινία θα κάνει την δουλειά) και ξεκινήστε το πλέξιμο, σαν να πλέκετε μία κλασσική αλογοουρά!

Φτιάξε πλεχτό κολιέ diyselfgr-kolie-pleksimo-ftiaxtomonossou4

Χρησιμοποιήστε σύρμα για να δέσετε το κάτω μέρος. Κόψτε ότι περισσεύει εκτός απο την κύρια αλυσίδα, που θα την χρειαστείτε.

Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε άλλο ένα κορδόνι.  Κολλήστε το κορδόνι προς τη μία πλευρά από το τέλος της πλεξούδας σας. Πιέστε σταθερά προς τα κάτω. Τυλίξτε γύρω από το τέλος της πλεξούδας και κάθε τόσο προσθέστε κόλλα μέχρι να μπορείτε να δείτε μόνο την κύρια αλυσίδα! Κολλήστε το τέλος στη μέση της πλεξούδας σας και είστε έτοιμοι!

Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Επαναλάβετε και στις δύο πλευρές…

Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Και μετά βάλτε μία πόρπη, και τελειώσατε!

Φτιάξε πλεχτό κολιέ Φτιάξε πλεχτό κολιέ Φτιάξε πλεχτό κολιέ

Έχετε στην διάθεσή σας ένα τέλειο κολιέ, ανάλογο για κάθε περίσταση!

Καλή επιτυχία!


πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: