Δείτε σε αυτό το βοήθημα, μία περιγραφή για να φτιάξετε ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι για το μπαλκόνι σας! Το πτυσσόμενο τραπέζι μπαλκονιού εκτός από εύκολο στην κατασκευή είναι και πρακτικό στην χρήση!
Φτιάξε πτυσσόμενο τραπεζάκι για το μπαλκόνι!

Δείτε σε αυτό το βοήθημα, μία περιγραφή για να φτιάξετε ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι για το μπαλκόνι σας! Το πτυσσόμενο τραπέζι μπαλκονιού εκτός από εύκολο στην κατασκευή είναι και πρακτικό στην χρήση!


Εργαλεία / Υλικά
Ξύλο MDF (η ποσότητα και το μέγεθος, εξαρτόνται απο το μέγεθος που επιθυμείτε να έχει το τραπέζι σας)
Σέγα
Τρυπάνι (και ποτηροτρύπανο)
ΧάρακαΜολύβι
Τριβείο και γυαλόχαρτο
Ξυλόβιδες
Χρώμα για ξύλο και πινέλο ή πιστόλι χρώματος
Αλφάδι
Μεντεσέδες

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo1


Πάρτε το πρώτο κομμάτι mdf και έχοντας καρφώσει ένα καρφάκι στο κάτω μέρος του κέντρου του ξύλου, χρησιμοποιήστε τον χάρακα και το μολύβι για να χαράξετε το σημείο κοπής, ώστε να δώσετε σχήμα στο τραπέζι σας (εικόνα 1). Μετά, χρησιμοποιήστε την σέγα για να κόψετε(εικόνα 2).

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo2

Χρησιμοποιήστε το τριβείο με ένα λεπτό γυαλόχαρτο, για να λειάνετε την επιφάνεια που κόψατε(εικόνα 3). Έπειτα, πάρτε άλλο ένα κομμάτι mdf και κόψτε με την σέγα, διαγωνίως(εικόνα 4). Αυτό θα είναι το «πόδι« του τραπεζιού!

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo3 diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo5

Χρησιμοποιώντας το ποτηροτρύπανο ανοίξτε 3 τρύπες όπως φαίνεται στην εικόνα 5 και με την σέγα κόψτε τις γωνίες του 3ου κομματιού (εικόνα 6), το οποίο είναι το κομμάτι που θα μπει παράλληλα με τον τοίχο και πάνω του θα βιδωθεί το «πόδι«. 

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo7

Βάψτε τα κομμάτια ξύλου(εικόνα 7) και βιδώστε τα 3 κομμάτια όπως φαίνεται στην εικόνα 8. Το αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχετε φαίνεται στην εικόνα 9. Το τραπέζι σας έχει πάρει την τελική του μορφή!

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo8

Χρησιμοποιώντας το αλφάδι ισιώστε το στον τοίχο, και βιδώστε. (Εικόνα 10 κ 11)

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo9

Το τραπεζάκι σας είναι έτοιμο, πρακτικό και βολικό!

diyselfgr-ptisomeno-trapezi-mpalkoniou-apo-ksilo10




πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: