Εαν έχετε ένα παλιό τραπεζάκι που δεν το χρειάζεστε πια και το έχετε βαρεθεί δείτε παρακάτω μία φανταστική ιδέα για να το μεταμορφώσετε.
Πώς να φτιάξετε ένα μωσαϊκό τραπεζάκι απο παλιά πλακάκια.

Εαν έχετε ένα παλιό τραπεζάκι που δεν το χρειάζεστε πια και το έχετε βαρεθεί δείτε παρακάτω μία φανταστική ιδέα για να το μεταμορφώσετε.

Με λίγα πλακάκια μπορείτε να κάνετε θαύματα και να το μετατρέψετε σε ένα υπέροχο έπιπλο ειδικά για τον κήπο σας.

Υλικά και εργαλεία:
Τραπεζάκι
πλακάκια σε διάφορα χρώματα
σφυρί
σφουγγάρι
οδοντωτή σπάτουλα
κοφτάκι γα πλακάκια (για να κόψετε κάποιες άκρες που είναι πολύ ανόμοιες, βέβαια εαν δεν έχετε μπορείτε να τις σπάσετε προσεκτικά με το σφυρί).
κόλλα πλακιδιών
αρμόστοκος
βερνίκι

Ξεκίνηστε σπάζοντας τα πλακάκια με το σφυρί για να φτιάξετε τα κομμάτια του μωσαϊκου σας. Προσοχή, χτυπήστε τα απο την ανάποδη πλευρά για να μην τα χαλάσετε.

Σε μία επιφάνεια κάντε μία πρόβα για να δείτε ποιες συνθέσεις σας ικανοποιούν.


Απλώστε με την οδοντωτή σπάτουλα κόλλα πάνω στην επιφάνεια σας και αρχίστε να τοποθετείτε ένα ένα τα κομμάτια πιέζοντας ελαφρά. Καλό είναι την κόλλα να την απλώνετε σε μικρά κομμάτια και όχι σε όλη την επιφάνεια για να μην στεγνώσει.
Φτιάξτε τη σύνθεση που σας αρέσει.

 Εαν χρειαστεί κόψτε γωνίες απο τα πλακάκια σας για να ταιριάζουν στην κατασκευή σας.


Τέλος αφού έχει στεγνώσει απλώστε τον αρμόστοκο ανάμεσα στα κενά και με το σφουγγάρι καθαρίστε όπου περισσεύει και πάνω στα πλακάκια που έχουν λερωθεί.
Αφήστε να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες και στη συνέχεια περάστε βερνίκι.
Το τραπεζάκι σας είναι έτοιμο και μεταμορφωμένο!



Πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: