Ανακυκλώνω,

Παιδική μολυβοθήκη απο άδεια μπουκάλια σαμπουάν

Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2015Φτιάχνω Δημιουργώ

Παιδική μολυβοθήκη απο άδεια μπουκάλια σαμπουάν

Έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στις κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά καθώς αποδεικνύουν εμπράκτως ότι δεν χρειάζονται ακριβά υλικά για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο, παρά μόνο φαντασία και δημιουργικότητα. 

Έχοντας λοιπόν αυτή τη σκέψη κατά νου σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας μια πρακτική μολυβοθήκη- τερατάκι αξιοποιώντας τη πλαστική συσκευασία του σαμπουάν που σας τελείωσε.

Τι θα χρειαστείτε:

πλαστική συσκευασία σαμπουάν

ψαλίδι

κοπίδι

αυτοκόλλητη ταινία


Αφού καθαρίσετε τη πλαστική συσκευασία του σαμπουάν τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά είστε έτοιμοι να αρχίσετε την κατασκευή σας. Με ένα κοπίδι θα χαράξετε προσεκτικά περίπου στη μέση, τη συσκευασία του σαμπουάν όπως δείχνει και η φωτογραφία. Εν συνεχεία με το ψαλίδι θα κόψετε το σημείο που χαράξετε και θα δημιουργηθεί η βάση της μολυβοθήκης σας. Το πάνω μέρος της συσκευασίας που θα περισσέψει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα ποδαράκια και τα χεράκι του τέρατος. Εν συνεχεία θα κόψετε την κολλητική ταινία σε σχέδια (μάτια, στόμα, μύτη) και θα κολλήσετε τα μέρη του προσώπου πάνω στην κατασκευή σας. Η μολυβοθήκη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τις ξυλομπογιές και τα μολύβια των παιδιών!

0 σχόλια: