Μάθετε πως να φτιάξετε ένα κύβο τριών πλευρών που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ώς κρεβάτι για το κατοικίδιό σας αλλα και ως κομοδίνο! Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήμα και χώρο ενώ ταυτόχρονα δίνετε κάτι διαφορετικό στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας. Υλικά και εργαλεία:

Φτιάξε μοντέρνο κρεβάτι για το κατοικίδιό σου

Μάθετε πως να φτιάξετε ένα κύβο τριών πλευρών που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ώς κρεβάτι για το κατοικίδιό σας αλλα και ως κομοδίνο! Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήμα και χώρο ενώ ταυτόχρονα δίνετε κάτι διαφορετικό στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας.

Υλικά και εργαλεία:

Φύλλα κόντρα πλακέ (ποιότητας ντουλαπιού) διαστάσεων (πάχος 1.9 cm και μηκους/ύψους 10 x 20 cm )
Kόλλα για ξύλα
Τρυπάνι
Ξυλόβιδες
Διαβήτη
Επιτραπέζιο πριόνι
Ένα λεπτό πριόνι
Γυαλόχαρτο
Βερνίκι για ξύλα
staining pad
Πολυουρεθάνη
Πινέλο
ύφασμα που δεν χρειάζεστε
μαξιλάρι
μετροταινία
nail gun (προαιρετικό)

Βήμα 1:

Αποφασίστε το μέγεθος

Χρησιμοποιήστε την μετροταινία για να αποφασίσετε το ύψος,το μήκος και το βάθος για την κατασκευή σας σε σχέση με την επίπλωση που θα το πλαισιώνει. Συνήθως το στάνταρ ύψος για τα περισσότερα είναι 60cm. Οπότε μπορείτε να επιλέξετε το ύψος να κυμαίνεται περίπου απο 45 – 65cm. Εδώ θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε ένα κομοδίνο 55cm.


Βήμα 2:

Kόβοντας το κόντρα πλακέ

Χρησιμοποιήστε την μετροταινία και ένα μολυβι για να κάνετε μία γραμμή 55cm στο κοντρα πλακέ. Στην συνέχεια κόψτε ένα κομμάτι 22″ x 8′ χρησιμοποιώντας το επιτραπέζιο πριόνι.(σε περίπτωση που δεν έχετε τέτοιου είδους πριόνι σε πολλά καταστήματα ξυλεία κλπ μπορούν να το κάνουν για σας δωρεάν ή για μία μικρή αμοιβή.)


Βήμα 3:

Κόβοντας τα πλευρικά τοιχώματα

Χρησιμοποιήστε την μετροταινία και ένα μολυβι για να μαρκάρετε 2 (18″ x 22″) κομμάτια κόντρα πλακέ ως πλευρικά τοιχώματα, μετά κόψτε τα.


Βήμα 4:

Κόβοντας το πάνω και το κάτω τοιχωμα

Μαρκάρετε 2 κομμάτια κόντρα πλακέ 20″ x 22″ για να χρησιμοποιηθούν σαν το πάνω και το κάτω τοίχωμα και στην συνέχεια κόψτε τα.

Βήμα 5:

Κόβοντας το πίσω τοιχωμα

Μαρκάρετε 1 κομμάτι κόντρα πλακέ (16-1/2″ x 20-1/2″) και μετά κόψτε το.

Βήμα 6:

Μετρώντας και σημαδεύοντας κύκλους

Χρησιμοποιήστε την μετροταινία για να προσδιορίσετε το κέντρο των πλαϊνών τοιχωμάτων , μετά σημαδέψτε με το μολύβι. Τοποθετήστε την βελόνα του διαβήτη στο κέντρο του κύκλου και χαράξτε έναν κύκλο.


Χρησιμοποιήστε μία σέγα για να κόψετε τον κύκλο. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε ούτε αυτό το εργαλείο, ισχύει ότι σας είπαμε νωρίτερα.


Βήμα 7:

Χρησιμοποιώντας το γυαλόχαρτο τρίψτε τις εσοχές απο τις τρύπες που ανοίξατε.


Βήμα 8:

Ενώνοντας τα πλαϊνά τοιχώματα με το πίσω τοίχωμα

Χρησιμοποιώντας το τρυπάνι ανοίξτε τρύπες στην ανώτερη και στην κατώτερη άκρη των πλαϊνών τοιχωμάτων. Μετά βάλτε κόλλα για ξύλα σε όλες τις άκρες του πίσω τοιχώματος . Βιδώστε μετά μεταξύ τους τα πλάγια τοιχώματα με το πίσω τοίχωμα χρησιμοποιώντας ξυλόβιδες.


Βήμα 9:

Ενώνοντας το πάνω τοίχωμα με το κάτω τοίχωμα

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία ωστε να ανοίξετε τρύπες και για να ασφαλήσετε τα τοιχώματα με κόλλα και βίδες.

Βήμα 10:

Τοποθετώντας τα πόδια

Μετρήστε , σημαδέψτε και χρησιμοποιήστε την σέγα, για να κόψετε 2 λωρίδες μισής ίντσας κόντρα πλακέ απο τα κομμάτια που έχουν περισσέψει. Έπειτα κόψτε 2 αυτές τις λωρίδες σε 4 κομμάτια 17 ινστών το καθένα. Χρησιμοποιήστε το πιστόλι καρφιών ή καρφώστε με το χέρι τα κομμάτια στο κάτω μέρος και υπολογίστε να απέχουν 2.5 ίντσες απο το εξωτερικό ωστε να δώσετε μία αιωρούμενη εμφάνιση.

Βήμα 11:

Βάζοντας βερνίκι

Γεμίστε τις τρύπες απο τα καρφιά με στόκο για ξύλο και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα τρίψτε το με ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο. Περάστε με ένα πινέλο όλες τις επιφάνειες με βερνίκι για ξύλο σε όποια απόχρωση σας αρέσει.


Βήμα 12:

Βάζοντας το μαξιλάρι

Βεβαιωθείτε ότι το έπιπλο είναι στεγνό και τότε μπορείτε να τοποθετήσετε το μαξιλάρι για το κατοικίδιό σας στον πάτο του επίπλου.



Πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: