Για την επίπλωση του μπαλκονιού πρέπει να κινηθούμε έξυπνα πάντα σε συνάρτηση με το χώρο και τη γεωμετρία που διαθέτουμε. Συνήθως προτιμούμε έπιπλα μικρών διαστάσεων κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους.

Έξυπνες ιδέες να κάνετε το μπαλκόνι σας πιο λειτουργικό

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες απλές λύσεις για να κάνετε το μπαλκόνι σας πιο όμορφο αισθητικά και λειτουργικά. Έτσι θα μπορείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να έχετε ένα επιπλέον χώρο και μάλιστα εξωτερικό για να κάθεστε.

Αρχικά θα επιλέξουμε ορισμένα φυτά. Η φύση μας παρέχει ποικιλία φυτών που μπορούν να αναπτυχθούν σε γλάστρες και να μας δώσουν χρώμα, άρωμα και ορισμένα θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και δευτερογενώς (μαγείρεμα κλπ). Χρησιμοποιήστε βασιλικό, μέντα, δυόσμο, λεβάντα, άνηθο ή δεντρολίβανο. Αυτά τα φυτά είναι αρωματικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα.

Επίσης ο βασιλικός λειτουργεί και ως αντι-κουνουπικό το οποίο θα σας χρειαστεί τις βραδινές ώρες που κάθεστε στο μπαλκόνι σας. Δοκιμάστε επίσης θαμνώδη φυτά σε χαμηλά σημεία και γωνίες.

Τέτοια είναι η Αγγελική νάνα, η δάφνη και η λουίζα. Για αυτά θα χρειαστείτε και βαθύτερες γλάστρες ανάλογες πάντα με το μέγεθος τους. Η λουίζα, η λεβάντα και το δεντρολίβανο κάνουν και όμορφα λουλούδια. Σε κρεμαστές γλάστρες συχνά χρησιμοποιούμε πανσέδες, φούξιες και κισσούς τα οποία θέλουν, όμως, συχνό πότισμα.

Σημαντικό θέμα είναι και η επιλογή της γλάστρας. Ευτυχώς στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, υλικά και χρωματισμούς. Επιλέξτε στενόμακρες και χαμηλές ζαρτινιέρες για τα ψηλά φυτά και τους θάμνους. Τοποθετήστε τα λουλούδια σε ψηλές θέσεις με
χρωματιστές γλάστρες.

Διακόσμηση Μπαλκονιού: Έξυπνες ιδέες να κάνετε το μπαλκόνι σας πιο λειτουργικό
Για την επίπλωση του μπαλκονιού πρέπει να κινηθούμε έξυπνα πάντα σε συνάρτηση με το χώρο και τη γεωμετρία που διαθέτουμε. Συνήθως προτιμούμε έπιπλα μικρών διαστάσεων κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους.

Ένα τραπεζάκι με δυο ή περισσότερες καρέκλες ή ένα καναπεδάκι, αν υπάρχει η δυνατότητα. Αν ο χώρος μας είναι πολύ μικρός το τραπεζάκι μπορεί να είναι σπαστό και να στηρίζεται στα κάγκελα.

Χρησιμοποιούμε χρώματα τα οποία ταιριάζουν με το εσωτερικό του σπιτιού μας, μιας και το μπαλκόνι είναι προέκτασή του. Αναπαυτικά μαξιλάρια, χαλάκια ή ακόμα και κάποιο δάπεδο παρόμοιο του εσωτερικού.

Κλείνοντας σημαντικό ρόλο παίζει και ο φωτισμός καθώς συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε το μπαλκόνι μας κατά τις νυχτερινές ώρες. Επιδαπέδια και επιτραπέζια φαναράκια θα μας δώσουν ένα διακριτικό και ζεστό φωτισμό. Εύκολα θα μπορούσαμε να βάλουμε και
κρεμαστά για εξοικονόμηση χώρου.


Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: