Φτιάχνω κοσμήματα

Φτιάξε ένα υπέροχο καλοκαιρινό κολιέ

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2016Φτιάχνω Δημιουργώ

Φτιάξε ένα υπέροχο καλοκαιρινό κολιέ

Φτιάξε μόνη σου, εύκολα, απλά και γρήγορα ένα υπέροχο κολιέ απο κορδόνι και καρφίτσες που πλέον δεν χρησιμοποιείτε. Το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ το οποίο σίγουρα θα κλέψει τα βλέμματα. Πολύ όμορφη ιδέα και για δωράκι. Θα χρειαστείτε:
6 κορδονάκια διαμέτρου 5 χιλιοστών και μήκους περίπου 70 εκατοστών
σελοτέιπ
κρικάκια 5 χιλιοστών
κούμπωμα
συνδετική αλυσίδα
κόλλα Ε6000
καρφίτσες
σύνδεσμος (προαιρετικά)


Επι το έργον

Βήμα 1:
Κόβουμε το κορδώνι σε μήκος 70 εκατοστών.

Βήμα 2:
Φτιάχνουμε μια πλεξίδα με τα κορδωνάκια, πάχους περίπου 45 εκατοστών. Αν θέλετε το κολιέ να είναι μικρότερο ή μακρύτερο, τότε σταματήστε να φτιάχνετε την πλεξίδα στο επιθυμητό σημείο ή αντίστοιχα συνεχίστε να την δημιουργείτε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό μήκος και στη συνέχεια ασφαλίστε με σελοτέιπ.

Βήμα 3:
Επειδή το σελοτέιπ θα προεξέχει αρκετά απο το τέλος του κορδονιού, κόβουμε με ένα ψαλίδι το περίσσιο σελοτειπ. Βάζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα κόλλας στο κούμπωμα του κολιέ και αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε το κορδόνι μέσα στο κούμπωμα και αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

Βήμα 4:
Κόβουμε μια συνδετική αλυσίδα σε μήκος περίπου 5 εκατοστών, ή και περισσότερο και στο τέλος της προσθέτουμε προαιρετικά έναν σύνδεσμο.  

Βήμα 5:
Εφαρμόζουμε το απλό κούμπωμα στην αριστερή πλευρά του κολιέ και το κούμπωμα με την αλυσίδα στην δεξιά πλευρά, χρησιμοποιώντας ένα πενσάκι.

Βήμα 6:
Προσθέστε τις καρφίτσες σας0 σχόλια: