Το κυκλικό σχήμα τους συμβολίζει την αιωνιότητα και από τον εορτασμό ακόμη του χειμερινού ηλιοστασίου στην αρχαία Ρώμη, θεωρούνταν σύμβολα τύχης και ευημερίας για τη νέα χρονιά.



DIY Χριστουγεννιάτικα στεφάνια
Το κυκλικό σχήμα τους συμβολίζει την αιωνιότητα και από τον εορτασμό ακόμη του χειμερινού ηλιοστασίου στην αρχαία Ρώμη, θεωρούνταν σύμβολα τύχης και ευημερίας για τη νέα χρονιά.

Βεβαίως από εκείνη την αρχική μορφή τους, φτιαγμένα από κλαριά αειθαλών δέντρων, ως σύμβολο αιώνιας ζωής, μέχρι τις  σημερινές πολύμορφες εκδοχές τους, έχει κυλήσει αρκετή ...διακόσμηση στον μύλο της ανθρώπινης ...φαντασίας.  

Αν και στην πραγματικότητα, κατά βάση, πρόκειται για απλές κατασκευές αποτελούμενες από οικονομικά υλικά, η τιμή τους αν θελήσετε να τα αγοράσετε έτοιμα δεν είναι καθόλου ανάλογα χαμηλή. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους για να φτιάξετε μόνοι τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια σας πέρα από το γεγονός ότι ένα χειροποίητο τέτοιο στεφάνι θα το κατασκευάσετε στο ακριβές μέγεθος και χρωματισμούς που θέλετε χρησιμοποιώντας κάθε μορφής υλικά και συνδυασμούς ανάλογα με το πόσο κλασσικό ή περισσότερο ...ιδιαίτερο το θέλετε. 

Εκτός από μια βάση-σκελετό θα χρειαστείτε σπάγγο ή λεπτό σύρμα, θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια κόλλα γενικής χρήσης, ανάλογα με τον τύπο του στεφανιού και των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε, για να δέσετε ή να κολλήσετε πάνω στον σκελετό τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία του. 


Η διαδικασία ουσιαστικά δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη της κατασκευής του πρωτομαγιάτικου στεφανιού, το δε είδος του σκελετού που θα επιλέξετε (ξύλινος - μεταλλικός - φελιζόλ κλπ) εξαρτάται από το πόσο γεμάτο θα είναι το στεφάνι, αν δηλαδή τελικά θα διακρίνεται η βάση του ή όχι αλλά και από το συνολικό του βάρος εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις που τα διακοσμητικά στοιχεία του αποτελούν ταυτόχρονα και τον σκελετό αν θελήσετε να φτιάξετε ένα πιο ιδιαίτερο στεφάνι π.χ από μπισκότα, κουπ πατ κλπ. 


Κλαδιά από λυγαριά, κληματαριά ή οποιοδήποτε άλλο ευλύγιστο ξύλο, σύρμα ή μια συρμάτινη κρεμάστρα που θα την ανοίξετε στο σχήμα που θέλετε, κομμάτια φελιζόλ που θα κόψετε στο σχήμα και πάχος που σας χρειάζεται είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές για να δημιουργήσετε την βάση ενός τέτοιου στεφανιού, ενώ μια εξαιρετικά πρακτική λύση για στεφάνια με άψογη εμφάνιση, ιδανική για βάσεις-σκελετούς στεφανιών που θέλετε να ντύσετε με ύφασμα όπως και για μεγάλων διαστάσεων κατασκευές είναι να δημιουργήσετε την βάση του στεφανιού από ένα ...αφρώδες μακαρόνι κολύμβησης. 


Θα το λυγίσετε στο μέγεθος που θέλετε και θα πιάσετε τις άκρες σφιχτά με κολλητική ταινία.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε πολύ εύκολα να δώσετε όγκο σε οποιονδήποτε ξύλινο ή συρμάτινο σκελετό, απλώς "ανοίγοντας" με ένα ψαλίδι το αφρώδες μακαρόνι και ντύνοντας με αυτό το ξύλο ή το σύρμα που στην συνέχεια θα καλυφθεί εντελώς με όποια υλικά-διακοσμητικά στοιχεία στολίσετε το στεφάνι. 



Για στεφάνια που το βασικό τους στοιχείο είναι πρασινάδα θα δουλέψετε όπως ακριβώς και στα πρωτομαγιάτικα, δένοντας δηλαδή τμηματικά τα πράσινα κλαδιά πάνω στον σκελετό, δημιουργώντας μια "πράσινη" βάση πάνω στην οποία στην συνέχεια μπορείτε να δέσετε ή να κολλήσετε κάθε άλλους είδους στοιχείο. 


Κουκουνάρια στην φυσική τους μορφή ή βαμμένα, κλαριά από φυσικό έλατο-πεύκο-κυπαρίσσι αλλά και δεντρολίβανου που είναι η πιο απλή και "οικονομική" εκδοχή πράσινου που προσομοιάζει σε έλατο, φρούτα και μπαχαρικά, χριστουγεννιάτικες μπάλες και ξύλινα-μεταλλικά-χάρτινα γιορτινά διακοσμητικά, ύφασμα - υφασμάτινες κορδέλες, είναι μερικές μόνο από τις ...άπειρες επιλογές για να στολίσετε τέτοια στεφάνια που ανάλογα με το μέγεθος και την μορφή τους δεν είναι φυσικά κατάλληλα μόνο για να τα κρεμάσετε σε πόρτες-τοίχους αλλά και για επιτραπέζιες διακοσμήσεις όπως και μια ιδιαίτερα γιορταστική ιδέα για δώρα


































   











































































































































































































































Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: