Ο βαθμός ...ταλαιπωρίας για να αφαιρέσετε μια παλιά ταπετσαρία εξαρτάται ασφαλώς από το είδος της, αν πρόκειται δηλαδή για μια λεπτή χάρτινη, μια ενισχυμένη ή αδιάβροχη ποιότητα κλπ.
Αφαίρεση ταπετσαρίας
Ο
βαθμός ...ταλαιπωρίας για να αφαιρέσετε μια παλιά ταπετσαρία εξαρτάται ασφαλώς από το είδος της, αν πρόκειται δηλαδή για μια λεπτή χάρτινη, μια ενισχυμένη ή αδιάβροχη ποιότητα κλπ. 


Από αυτά εξαρτάται πόσες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβετε την βασική διαδικασία που είναι απλώς το πολύ καλό βρέξιμο της ταπετσαρίας, έτσι ώστε το νερό να διαλύσει την κόλλα και να σας επιτρέψει να την τραβήξετε από τον τοίχο σε μεγάλα κομμάτια με την βοήθεια μιας απλής σπάτουλας.


Σε περιπτώσεις που για την τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας έχουν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα "σκληρά υλικά" π.χ πολύ δυνατές κόλλες ή αν η ταπετσαρία έχει επικολληθεί σε έναν "άγριο" τοίχο στον οποίο πχ δεν έχει γίνει πριν σωστό σοβάτισμα-βάψιμο, ενδέχεται μαζί με την ταπετσαρία σε ορισμένα σημεία να αφαιρεθεί και ένα μέρος σοβά ή χρώματος, εκεί θα πρέπει στην συνέχεια να αποκαταστήσετε την όψη του τοίχου με εκ νέου στοκάρισμα-βάψιμο. 

Σε καταστήματα που πωλούν ταπετσαρίες, κόλλες για την τοποθέτησή τους κλπ. θα βρείτε και ειδικά αφαιρετικά προϊόντα, συνήθως σε μορφή σπρέϋ, που διευκολύνουν στο βγάλσιμο μιας παλιάς ταπετσαρίας, στην πραγματικότητα όμως και αυτά δεν κάνουν κάτι παραπάνω από την "αποδυνάμωση" της κόλλας, κάτι που το ίδιο αποτελεσματικά μπορείτε να κάνετε βρέχοντας την ταπετσαρία με νερό

Δείτε στο video την όλη διαδικασία.   



Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: