Φτιάξτε μια φυσική πισίνα στον κήπο σας και ετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης. Τα πλεονεκτήματα της φυσικής πισίνας έναντι των συμβατικών τύπων πισίνας. Σίγουρα όταν μιλάμε για πισίνα, το μυαλό μας πάει σε μεγάλες και επιβλητικές κατασκευές. Μια πισίνα στο σπίτι, μπορεί να μας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Είναι από τα λίγα στοιχεία σε μια κατοικία, που όλοι δεχόμαστε σαν μια πολυτέλεια.
Φυσική πισίνα στον κήπο σας

Φτιάξτε μια φυσική πισίνα στον κήπο σας και ετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης.


Τα πλεονεκτήματα της φυσικής πισίνας έναντι των συμβατικών τύπων πισίνας.

Σίγουρα όταν μιλάμε για πισίνα, το μυαλό μας πάει σε μεγάλες και επιβλητικές κατασκευές. Μια πισίνα στο σπίτι, μπορεί να μας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Είναι από τα λίγα στοιχεία σε μια κατοικία, που όλοι δεχόμαστε σαν μια πολυτέλεια.

 Υπάρχουν αρκετά στυλ πισίνας (Τα 4 βασικά στύλ πισίνας) στον κόσμο, τις συναντούμε σε μεγάλες επαύλεις, σε εξοχικές κατοικίες, ακόμα και σε ακριβά ρετιρέ.

Υπάρχει όμως και ένα είδος πισίνας που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αυτό της φυσικής πισίνας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να νιώθουν την αίσθηση του χλωρίου στο σώμα τους και άλλοι που νιώθουν ότι το χλώριο μπορεί να τους κάνει κακό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ιδανική λύση είναι η δημιουργία μιας φυσικής πισίνας.

Τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου έργου είναι φυσικά η κατοικία να μην βρίσκεται σε αστικό κέντρο παρά μόνο στην εξοχή ή σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος.

Φυσική πισίνα στον κήπο σας
Υπέροχο παράδειγμα φυσικής πισίνας (πηγή: Green Ideas, φώτο: Joanna Wickham)

Ο τρόπος καθαρισμού γίνεται για την ακρίβεια με δύο τρόπους, με τον φυσικό τρόπο μέσω του πλαγκτόν και ο δεύτερος, με ορισμένα συστήματα καθαρισμού που αντλούν το νερό σε ένα θάλαμο που περιέχει επικαλυμμένες πλάκες τιτανίου και ιόντα χαλκού και ψευδαργύρου.

Υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος, αυτός της χρήσης όζοντος που μπορεί να μειώσει την χρήση του χλωρίου έως και 90%. Ορισμένα συστήματα βασίζονται σε έναν συνδυασμό του όζοντος και των ιόντων χαλκού και αργύρου, ενώ κάποια άλλα στο αλατούχο διάλυμα.

Φυσική πισίνα στον κήπο σας
Πρώτη θέση στον διαγωνισμό Design Frog King Contest 2014, Watelle © swimming-teich.com

Για να πάρουμε μια πλήρη εικόνα αυτών των κατασκευών, παρουσιάζουμε τους νικητές από τον διαγωνισμό της Biotop, Design Frog King Contest 2014. Μια εταιρία από το Βέλγιο, η Watelle, αναδείχθηκε ο πρώτος νικητής στην κατηγορία Φυσική Πισίνα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, έντεκα πισίνες στην κατηγορία Φυσική Πισίνα και εννέα για την κατηγορία Καναπές Πισίνα.

Φυσική πισίνα στον κήπο σας
Δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Design Frog King Contest 2014, Lütkemeyer © swimming-teich.com

Οι πισίνες χτίστηκαν στις χώρες των εταίρων της εταιρίας BIOTOP, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Τουρκία και την Αυστρία. Πέντε φιναλίστ σε κάθε κατηγορία αξιολογήθηκαν από μία διεθνή επιτροπή και έλαβαν υποψηφιότητα για τον τελικό γύρο. Μετά από μια πεντάλεπτη παρουσίαση όλων των φιναλίστ, οι εταίροι ψήφισαν για να επιλέξουν τις νικήτριες συμμετοχές.

Φυσική πισίνα στον κήπο σας
Τρίτη θέση στον διαγωνισμό Design Frog King Contest 2014, Fresner © swimming-teich.com

Πολλοί υποψήφιοι χρήστες αναρωτιούνται αν η κατασκευή φυσικής πισίνας μπορεί να προκαλέσει μάζεμα κουνουπιών μέσα στην αυλή τους και να χαλάσει η ατμόσφαιρα, κάτι τέτοιο βέβαια δεν συμβαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς, γιατί το κινούμενο νερό και τα φυσικά εξοντωτικά κάνουν την φυσική πισίνα ελεύθερη από κουνούπια. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, ένα ωραίο παράδειγμα λέει ότι αν στοιβάξουμε τέσσερα ελαστικά στο κατώφλι μας, αυτό μπορεί να προκαλέσει 100 φορές περισσότερα κουνούπια.

Μια φυσική πισίνα είναι μια πισίνα που έχει καθαρό νερό, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Αυτές οι πισίνες εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τα φυτά και τα ζώα για την κατάσταση του νερού. Είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε αυτή η πισίνα έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι είναι ίδιας ποιότητας με το πόσιμο νερό.

 Επίσης, μέσα από τη συνεχή φυσική “διαδικασία καθαρισμού” το νερό της πισίνας δεν χρειάζεται ποτέ αλλαγή, εξοικονομώντας νερό. Δεν περιέχει χημικά και έτσι είναι κατάλληλο για τους ανθρώπους και την άγρια ​​ζωή. Είναι πραγματικά μια άγρια ​​πισίνα στο σπίτι. Εδώ είναι μερικά ελεύθερα σχέδια για να χτίσετε τη δική σας:







Αντλήθηκαν πληροφορίες απο:



Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: