Κατασκευές,

Χειροποίητο Ποδήλατο απο ξύλο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2014Φτιάχνω Δημιουργώ

 Χειροποίητο Ποδήλατο απο ξύλοΟ Ολλανδός βιομηχανικό σχεδιαστή Jan Gunneweg σχεδίασε και κατασκεύασε ίσος το πιο όμορφο χειροποίητο ποδήλατο.
Κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλο καρυδιάς, ζυγίζει κάτω από 16 κιλά.

Το εντυπωσιακό για το  συγκεκριμένο ποδήλατο, είναι στους τροχούς, ο κάθε ένας από τους οποίους έχει μια χοντρή ξύλινη ακτίνα. Κάτι τελείως διαφορετικό από τις κλασικές μεταλλικές ακτίνες στήριξης. Οι ξύλινες ακτίνες δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει μια συνεχής γραμμή, από το μπροστινό τροχό, που διέρχεται μέσα από το πλαίσιο και διανύει όλη τη διαδρομή ως τον οπίσθιο τροχό.


Όπως λέει και ο Gunneweg, οι ακτίνες "συμβολίζουν τα πόδια του ανθρώπου", προσθέτοντας ότι "η εξισορρόπηση των τροχών ήταν αρκετά δύσκολο έργο, λόγω του πλάτους της ξύλινης ακτίνας."
Μια άλλη όμορφη λεπτομέρεια, είναι οι ξύλινες ζάντες με αυλάκι και στους δύο τροχούς:Αν και μπορεί να φανεί παράδοξο, το ξύλο και το μπαμπού, μπορούν να προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη ως υλικά για το σχεδιασμό ποδηλάτων, λόγω της ενεργειακής έντασης του χάλυβα και του αλουμινίου. Επιπλέον, η φύση του ξύλου και του μπαμπού ταιριάζει πιο εύκολα με τη λογική do-it-yourself, η οποία μπορεί να εξηγήσει την πρόσφατη έκρηξη των χειροποίητων ποδηλάτων από μπαμπού και ξύλο. 

Ο Gunneweg, ο οποίος έχει εμμονή με το ξύλο, είχε σχεδιάσει στο παρελθόν δύο ξύλινα ποδήλατα, πριν από αυτό και λέει ότι αυτό το τελευταίο μοντέλο, προσφέρει μια ομαλότερη οδήγηση.0 σχόλια: