Πολύ εύκολη, σχεδόν παιδική κατασκευή, που μπορεί να δημιουργηθεί σε πολλές παραλλαγές και μεγέθη ανάλογα με το αν θέλετε με τέτοιους χάρτινους ανεμόμυλους να διακοσμήσετε π.χ ένα καλοκαιρινό τραπέζι, ένα γλαστράκι ή θέλετε να φτιάξετε έναν μεγάλου μεγέθους για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.


Φτιάχνω διακοσμητικούς ανεμόμυλους
Πολύ εύκολη, σχεδόν παιδική κατασκευή, που μπορεί να δημιουργηθεί σε πολλές παραλλαγές και μεγέθη ανάλογα με το αν θέλετε με τέτοιους χάρτινους ανεμόμυλους να διακοσμήσετε π.χ ένα καλοκαιρινό τραπέζι, ένα γλαστράκι ή θέλετε να φτιάξετε έναν μεγάλου μεγέθους για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 

Φτιάχνω διακοσμητικούς ανεμόμυλουςΤο "ενδιαφέρον" στην όψη τους το δημιουργεί ο τύπος του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε και το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό αν τους φτιάξετε με χαρτί που θα έχει σχέδια/χρώματα και στις δυο του όψεις, ενώ φυσικά μπορείτε να κολλήσετε πάνω σε λευκό χαρτί-χαρτόνι κάθε είδους διακοσμητικό χαρτί πχ κόλλες γλασέ, χαρτί περιτυλίγματος κλπ. 


1. Κόβετε το χαρτί σε τετράγωνο σχήμα και σε διάσταση ανάλογη με το μέγεθος του ανεμόμυλου που θέλετε να κατασκευάσετε. Διπλώνετε το τετράγωνο διαγώνια έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο και επαναλαμβάνετε ακόμη μια φορά από την αντίθετη κατεύθυνση, έτσι ώστε τώρα πάνω στο τετράγωνο χαρτί να διακρίνονται καθαρά οι τσακίσεις από τέσσερα ισοσκελισμένα τρίγωνα


2.Κόβετε με ψαλίδι τις τσακίσεις, περίπου στα 2/3 κάθε διαγωνίου, αφήνοντας δλδ ένα νοητό τετραγωνάκι άκοπο στο κέντρο και ξεκινώντας είτε από την δεξιά είτε από την αριστερή πλευρά κάθε τριγώνου, αλλά ακολουθώντας για όλα την ίδια φορά, να διπλώνετε την μια άκρη τους προς το κέντρο. 


Στο σημείο αυτό μπορείτε να σταθεροποιήσετε αρχικά τις άκρες στο κέντρο με μια καρφίτσα ή πινέζα που θα λυγίσετε ελαφρά στο πίσω ώστε να συγκρατεί ενωμένα όλα τα κομμάτια του χαρτιού και στην συνέχεια να προσθέσετε στο κέντρο, αν θέλετε, οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο. 


3.Ο ανεμόμυλος μπορεί τώρα να στηριχτεί σε μια "βάση" που μπορεί να είναι ένα πλαστικό καλαμάκι, ένα καλαμάκι για σουβλάκια, ένα διακοσμητικό ξυλάκι παγωτού κλπ. ανάλογα με το μέγεθός του και για ποιου είδους διακόσμηση θα χρησιμοποιηθεί.

Ανάλογα με το είδος του υλικού που θα επιλέξετε να τον στηρίξετε ή θα το τρυπήσετε και αυτό με την καρφίτσα/πινέζα στο κέντρο ή θα το κολλήσετε στο πίσω μέρος.
Μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε για να στηρίξετε τον ανεμόμυλο ένα ξύλινο μολύβι με γόμα, τρυπώντας την γόμα με την καρφίτσα ή πινέζα στο κέντρο της κατασκευής και λυγίζοντας ελαφρά την άκρη προς τα μέσα ώστε να μένει σταθερή



Το μοναδικό "μυστικό" ειδικά σε μεγάλες κατασκευές για εξωτερικούς χώρους, που σας ενδιαφέρει ένας τέτοιος ανεμόμυλος να γυρίζει εύκολα με τον αέρα, είναι η τρύπα που θα ανοίξετε στο κέντρο να είναι λίγο μεγαλύτερη από την διάμετρο της καρφίτσας/πινέζας που θα χρησιμοποιήσετε.
Τόσο δηλαδή οι άκρες του χαρτιού αλλά και η βάση στήριξης, αν και αυτήν την τρυπήσετε, ή και όποιο άλλο πρόσθετο κομμάτι χαρτιού ή διακοσμητικό χρησιμοποιήσετε, να συγκρατούνται μεν στο κέντρο σταθερά αλλά ελαφρά χαλαρά όχι πολύ σφιχτά γιατί τότε δυσκολεύουν τον ανεμόμυλο να περιστραφεί. Για αυτό τρυπώντας αρχικά γυρίστε μερικές φορές την καρφίτσα/πινέζα έτσι ώστε να ανοιχτεί η τρύπα λίγο παραπάνω από την δική της διάμετρο ή αν χρειαστεί ανοίξτε την λίγο παραπάνω με οποιοδήποτε μυτερό αντικείμενο.


Εκτός από αυτήν την κλασσική μορφή, μπορείτε να φτιάξετε ανεμόμυλους με σχέδια ή και με περισσότερα από 4 επιμέρους κομμάτια.

Για τέτοιες κατασκευές θα χρειαστεί αντί να ψαλιδίσετε ένα ενιαίο κομμάτι τετράγωνου χαρτιού, να κόψετε μεμονωμένα πανομοιότυπα σχέδια χαρτιού/χαρτονιού που στην συνέχεια αφού λυγίσετε την μια τους άκρη θα τα συγκρατήσετε/στερεώσετε όλα μαζί στο κέντρο με τον ίδιο τρόπο. 

Εκτός φυσικά από τους χάρτινους ανεμόμυλους που θα γυρνούν με τον αέρα σε οποιοδήποτε σημείο/διακόσμηση και αν τους χρησιμοποιήσετε, αυτός είναι ο γενικός τρόπος για κάθε είδους κατασκευή σε αυτό το σχήμα που μπορεί να είναι επενδεδυμένη ή και εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένη από ύφασμα ή για να κατασκευάσετε ανεμόμυλους για χρήση σε διακοσμητικές γιρλάντες, στεφάνια, κρεμαστά διακοσμητικά κλπ. 














πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: