Η συντηρήτρια αρχαιοτήτων Γεωργία Αρσενίοα σας δείχνει πως να φτιάξετε ένα ρολοϊ με χρωματιστές ψηφίδες. Επιχειρήστε το!



Υλικά
—Κεραμικές ψηφίδες στα χρώματα της επιλογής σας
—Κόντρα πλακέ θαλάσσης
—Δείκτες και μηχανισμός ρολογιού
—Τανάλια
—Κόλλα ψηφιδωτού
—Τσιμπίδα
—Πινέλο
—Σκόνη αρμού
—Αχρωμο βερνίκι
—Σφουγγάρι


Κόψτε με την τανάλια τις ψηφίδες σε συμμετρικά τετραγωνάκια. Ζωγραφίστε με μολύβι στο κόντρα πλακέ το σχέδιο που θα απεικονίσετε. Απλώστε μερικές ψηφίδες στην ξύλινη επιφάνεια και ξεκινήστε απλώνοντας μικρή ποσότητα κόλλας. Απλώστε την κόλλα σε μικρή επιφάνεια γιατί στεγνώνει γρήγορα και σε μικρή ποσότητα ώστε να μην ξεχειλίζει γύρω από τις ψηφίδες.



Παίρνοντας με την τσιμπίδα μία μία τις ψηφίδες, αρχίστε να τις κολλάτε με γρήγορες κινήσεις, για να μη στεγνώσει η κόλλα. Προσπαθήστε το διάστημα ανάμεσα σε δύο ψηφίδες να είναι ελάχιστο. Αρχίστε από την εξωτερική γραμμή του πλαισίου στο οποίο θα μπουν οι ψηφίδες, προχωρώντας σιγά σιγά προς το εσωτερικό.



Αναμείξτε τη σκόνη του αρμού με νερό ώστε να πάρετε ένα μείγμα παχύρρευστο σαν μέλι.



Τοποθετήστε πάνω στις ψηφίδες επαρκή ποσότητα και απλώστε τη με τα δάχτυλά σας. Μόλις καλύψετε όλη την επιφάνεια, αφαιρέστε τα υπολείμματα του αρμού με νωπό σφουγγάρι.



Αφήστε τον αρμό να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.



Ανακινήστε καλά το βερνίκι, απλώστε με πινέλο το πρώτο χέρι και αφήστε το να στεγνώσει για 1-2 ώρες προτού περάσετε το δεύτερο.



Αφήστε να στεγνώσει για 1-2 μέρες και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τον μηχανισμό και τους δείκτες στο σημείο όπου έχετε ανοίξει την τρύπα. Αν δεν εφαρμόζουν καλά, σταθεροποιήστε χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα από το μείγμα αρμού.




Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: