Λοιπόν ας ξεκινήσουμε από το τι θα χρειαστείς για την συγκεκριμένη κατασκευή. Εννοείται πως το βασικό σου υλικό θα είναι οι παλέτες, θα χρειαστείς όμως και καρφιά, έναν τροχό, ροδάκια και βερνίκι ξύλου για να φτιάξεις στο τέλος και την εμφάνιση της.
Λοιπόν ας ξεκινήσουμε από το τι θα χρειαστείς για την συγκεκριμένη κατασκευή. Εννοείται πως το βασικό σου υλικό θα είναι οι παλέτες, θα χρειαστείς όμως και καρφιά, έναν τροχό, ροδάκια και βερνίκι ξύλου για να φτιάξεις στο τέλος και την εμφάνιση της.

Φτιάξε μόνος σου παπουτσοθήκη από παλέτες με 5 βήματα

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις, είναι να βγάλεις τα καρφιά από τις παλέτες, ώστε να αφαιρέσεις τα κάτω σανίδια της παλέτας.Φτιάξε μόνος σου παπουτσοθήκη από παλέτες με 5 βήματα

Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις και τον τροχό που αναφέραμε προηγουμένως, για να κόψεις τις παλέτες κατά μήκος στην μέση, ώστε να γίνουν δύο κομμάτια.

Βέβαια, μπορείς να τις αφήσεις και όπως είναι, αλλά επειδή θα πιάνει πολύ χώρο μετά η παπουτσοθήκη σου, εγώ σου προτείνω αυτή την λύση.

Φτιάξε μόνος σου παπουτσοθήκη από παλέτες με 5 βήματα

Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το υπέροχο έπιπλο και σαν παγκάκι, θα πρέπει να ενισχύσεις τα ξύλα που βρίσκονται στο κέντρο της κάθε παλέτας, καρφώνοντας επάνω τους από ένα κομμάτι γερό ξύλο, το οποίο το έχεις κόψει σύμφωνα με τις διαστάσεις τις παλέτας.

Φτιάξε μόνος σου παπουτσοθήκη από παλέτες με 5 βήματα

Και τώρα το τελευταίο βήμα! Βάλε τις παλέτες την μία επάνω στην άλλη, φροντίζοντας να είναι στην ίδια ευθεία και κάρφωσε τες, συνεχίζοντας να προσθέτεις παλέτες από πάνω μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό ύψος. Βάλε και τα ροδάκια σου και είσαι έτοιμος!

Φτιάξε μόνος σου παπουτσοθήκη από παλέτες με 5 βήματα


Και για να μην το ξεχάσω, φρόντισε να βάψεις το έπιπλο σου χρησιμοποιώντας ένα βερνίκι ειδικό για τις ξύλινες επιφάνειες και το δημιούργημα σου θα μοιάζει, σαν να το αγόρασες μόλις από κάποιο κατάστημα!


πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: