Ξύλινη κρεμάστρα τοίχου με πάρα πολύ απλά υλικά. Υλικά: Mικρά και γερά κομμάτια ξύλου (σαν αυτά που απεικονίζονται στην φωτογραφία) όπου η διάμετρος τους να μην είναι μικρότερη από ¾” Κλαδευτήρι / πριόνι κλαδέματος Σανίδες ή κάποιο άλλο φυσικό ξύλο Δράπανο / Κατσαβίδι Ξυλόβιδες Λευκό χρώμα λάτεξ

Πρωτότυπη ξύλινη κρεμάστρα τοίχου!

Ξύλινη κρεμάστρα τοίχου με πάρα πολύ απλά υλικά.

Υλικά:
  • Mικρά και γερά κομμάτια ξύλου (σαν αυτά που απεικονίζονται στην φωτογραφία) όπου η διάμετρος τους να μην είναι μικρότερη από ¾”
  • Κλαδευτήρι / πριόνι κλαδέματος
  • Σανίδες ή κάποιο άλλο φυσικό ξύλο
  • Δράπανο / Κατσαβίδι
  • Ξυλόβιδες 
  • Λευκό χρώμα λάτεξ 

Οδηγίες:

1. Χρησιμοποιώντας το κλαδευτήρι ή το πριόνι κλαδέματος, κόψτε τα κομμάτια ξύλου σύμφωνα με το:

α) Να έχουν ένα ωραίο σχήμα και να δημιουργούν γάντζο.

β) Να είναι σχετικά πυκνά και χοντρά σε διάμετρο και δυνατά πολύ έτσι ώστε να κρατάνε τα παλτά σας και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε να κρεμάσετε αργότερα.

γ) Να έχουν μια λεία και επίπεδη πλάτη για να συναρμολογηθούν εύκολα στο ξύλο.


2. Τοποθετήστε τα κομμάτια ξύλου που κόψατε πάνω στην σανίδα έτσι ώστε να δείτε σε ποιά θεσή σας αρέσει να μπούν. Εάν το ξύλο είναι πράσινο, τότε θα πρέπει να στεγνώσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Γι’αυτόν τον λόγο τοποθετήστε το σε έναν ξηρό και ζεστό χώρο μέχρι το ξύλο να γίνει καφέ.


3. Ξύστε τις άκρες των κλαδιών ελαφρά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αιχμηρά άκρα για να μην σκαλώνουν τα πράγματά σας.

4. Τρυπήστε τα κομμάτια ξύλου με ένα λεπτό τρυπάνι, αυτό θα βοηθήσει την βίδα να περάσει μέσα από το ξύλο χωρίς να φθαρθεί. Καλό είναι να υπάρχουν εφεδρικές βίδες για καλό και για κακό.

Πρωτότυπη ξύλινη κρεμάστρα τοίχου!

5. Προσθέστε περίπου ¼ φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι λευκό χρώμα λατέξ σε ένα δοχείο με καπάκι και ανακατέψτε. Βουτήξτε ένα ένα κομμάτι ξύλου μέσα στο χρώμα, τοποθετήστε το καπάκι στην θέση του και ανακινήστε μέχρι το κομμάτι ξύλου να επικαλυφτεί εντελώς με χρώμα. Τοποθετήστε τα κομμάτια ξύλου σε ένα κομμάτι χαρτί από κερί ή περγαμηνή για να στεγνώσουν. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για μια δεύτερη στρώση χρώματος.


6. Χρησιμοποιώντας λεπτές 1 ¼ » βίδες, ανοίξτε προσεκτικά μια τρύπα στην σανίδα σας για κάθε κομμάτι ξύλου.


7. Τοποθετήστε την σανίδα σας στον τοίχο.



Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: