Αρκετά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως μεγάλα καλάθια, μπωλ, γυάλες, αναδεικνύονται με το περιεχόμενό τους. Όσο και χαριτωμένο να είναι ένα όμορφο μπωλ, μοιάζει κενό, σαν να του λείπει κάτι αν το τοποθετήσουμε μόνο του στο κέντρο του τραπεζιού μας, ή στο τραπεζάκι του σαλονιού, κ.ο.κ.

Αρκετά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως μεγάλα καλάθια, μπωλ, γυάλες, αναδεικνύονται με το περιεχόμενό τους. Όσο και χαριτωμένο να είναι ένα όμορφο μπωλ, μοιάζει κενό, σαν να του λείπει κάτι αν το τοποθετήσουμε μόνο του στο κέντρο του τραπεζιού μας, ή στο τραπεζάκι του σαλονιού, κ.ο.κ.

Οι διακοσμητικές μπάλες είναι μία συνήθης λύση σε αυτό το πρόβλημα! Το ακόμα καλύτερο νέο είναι ότι στο εξής μπορείτε να φτιάξετε διακοσμητικές μπάλες και μόνοι σας!

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε:

• Κάποια πλαστική μπάλα, στο μέγεθος που επιθυμείτε.


• Υλικά για να τυλίξετε τις μπάλες σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπάγκο, βαμβακερό σχοινί, μαλλί στα χρώματα της αρεσκείας σας, ακόμα και με «γυαλιστερές» νότες (όπως αυτό που χρησιμοποίησε η εμπνεύστρια του project).


• Ένα Glue gun για να το κολλήστε πάνω στις μπάλες σας.

Πώς να τις φτιάξετε:

1. Κολλήστε την άκρη του νήματος / σχοινιού / σπάγγου με το glue gun σε ένα σημείο της πλαστικής σας μπάλας. 


2. Χρησιμοποιώντας το glue gun, αρχίστε να τυλίγετε γύρω γύρω το σχοινί, στερεώνοντάς το πάνω στην κόλλα. Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στη διαμετρικά αντίθετη άκρη της μπάλας σας. 


Δε χρειάζεται καν τρίτο βήμα! Είστε έτοιμοι να στολίσετε τις μπάλες σας! 


Αν από την άλλη ζηλέψετε από τις δίχρωμες μπάλες της παρακάτω φωτογραφίας και θέλετε να ανεβάσετε λίγο το βαθμό δυσκολίας, δοκιμάστε αυτό: 


Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα σχοινί, τυλίγετε δύο σχοινιά διαφορετικών χρωμάτων.

Αντί λοιπόν να κολλήσετε τη μία άκρη για να ξεκινήσετε - αυτή τη φορά κολλάτε τις δύο άκρες μαζί, και τυλίγετε και πάλι τα δύο σχοινιά, κολλώντας τα με glue gun, σαν να επρόκειτο για ένα. Απλά χρειάζεται λίγο προσοχή να μη σας γυρνάνε μεταξύ τους τα σχοινιά.


Μήπως έχετε όρεξη για ακόμη ένα σχέδιο;

Θα ανεβάσουμε ακόμα λίγο το βαθμό δυσκολίας, τυλίγοντας πλεξούδες από σχοινί γύρω από τις μπάλες μας! 


Ξεκινήστε κολλώντας 3 διαφορετικά κομμάτια σχοινί στην κορυφή της μπάλας σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να τα κάνετε πλεξούδα για όσο μήκος θα χρειαστείτε για να τυλίξετε την επιφάνειά της. 


Στη συνέχεια ξεκινήστε να τυλίγετε την πλεξίδα γύρω από τη μπάλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνατε με τις προηγούμενες δύο versions από τις διακοσμητικές μας μπάλες.

Εναλλακτικά θα μπορούσατε να πλέκετε σταδιακά την πλεξίδα, να κολλάτε το κομμάτι που έχετε φτιάξει και να συνεχίζετε το πλέξιμο. 


Νομίζατε ότι τελειώσαν οι επιλογές μας;

Όχι ακόμη! Μπορείτε τέλος να φτιάξετε μία δίχρωμη μπάλα με στριφογυριστά σχοινιά. 


Για αυτό το αποτέλεσμα, απλά στρυφογυρίζετε μεταξύ τους δύο τύπους σχοινιού / νήματος, κτλ και κολλήστε το ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που κάνατε στις δύο πρώτες.Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: