Σπιτάκια, καράβια, πίστες αυτοκινήτων και γκαράζ, τραίνα, φιγούρες ζώων, κουμπαράδες, κουκλόσπιτα, φτιαγμένα όλα από άδειες συσκευασίες τροφίμων, απορρυπαντικών, άχρηστα χαρτόκουτα, χαρτιά, υφάσματα, γενικώς ...άχρηστα.



100 + παιχνιδκατασκευές απο ανακυκλώσιμα υλικά
Σπιτάκια, καράβια, πίστες αυτοκινήτων και γκαράζ, τραίνα, φιγούρες ζώων, κουμπαράδες, κουκλόσπιτα, φτιαγμένα όλα από άδειες συσκευασίες τροφίμων, απορρυπαντικών, άχρηστα χαρτόκουτα, χαρτιά, υφάσματα, γενικώς ...άχρηστα.
Κάθε είδους  "σκουπίδι" πριν βρει τον δρόμο της προς τον κάδο ανακύκλωσης, πιθανόν να μπορεί να "ζήσει" ακόμη λίγο, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση στα μικρά παιδιά τα οποία στα πρώτα χρόνια της ζωής τους και στην αρχική προσπάθεια κατανόησης του κόσμου, έχουν έτσι κι αλλιώς την τάση να επιστρατεύουν την φαντασία τους, "βλέποντας" πίσω από κάθε τι κάτι ...διαφορετικό που θα μπορούσε να ...σημαίνει, να ...είναι. 

Αυτός είναι και ο σπουδαιότερος λόγος, η εξάσκηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας τους και όχι το κόστος, για τον οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξή τους να μάθουν να φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους ξεκινώντας από τα πιο "ευτελή" υλικά ώστε ταυτόχρονα, ακόμη κι αν δεν είναι σε θέση τώρα να το συνειδητοποιήσουν, να εδραιώνεται μέσα τους η συνήθεια "ανακυκλώνω" και φυσικά η πεποίθηση ότι την χαρά πρωτίστως την φτιάχνουμε, δεν την ...αγοράζουμε και ότι ένα ...χαρτονένιο σπαθί ή καπέλο, ένα ...βραχιόλι φτιαγμένο από ρολό χαρτιού, μια ...πίστα για τα αυτοκινητάκια από ένα χαρτόκουτο ή μια ...μπανιέρα για την κούκλα από ένα μπουκάλι αναψυκτικού, έχουν μεγαλύτερη αξία από τα αντίστοιχα στις βιτρίνες των καταστημάτων για χίλιους διαφορετικούς λόγους, ώστε μεγαλώνοντας να προσθέσουν μόνα τους και έναν ακόμη, πως μπορούν να ζήσουν το ίδιο και ακόμη πιο καλά χωρίς η ...ζωή και τα δωμάτιά τους να είναι γεμάτα με προϊόντα κατασκευασμένα από τα χέρια παιδιών της ηλικίας τους που δουλεύουν νυχθημερόν στις σύγχρονες φάμπρικες του δήθεν πολιτισμένου κόσμου μας.   

Ανάλογα με την ηλικία τους βοηθήστε τα στην αρχή να κόψουν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν, να τους δώσουν το σχήμα που θέλουν, εξασκείστε μαζί τους και την δική σας φαντασία, αφήστε τα να χρωματίσουν τα χειροποίητα παιχνίδια τους όπως τους αρέσει και κυρίως μην στέκεστε στο πόσο "τέλειο" ή όχι είναι κάθε φορά το δημιούργημά τους, στα πιθανά "λάθη".   Η ενθάρρυνση και  επιβράβευση είναι τα σημαντικότερα ...υλικά για να συνεχίσουν και να μην ακουστεί ποτέ, ειδικά στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, το μισητό και απαράδεκτο ..."μαμά μπαμπά βαριέμαι". 

























































































Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: