Ε κτός από τις κλασσικές συρόμενες εσωτερικές πόρτες που θα παραγγείλετε σε κάποιο εξειδικευμένο για τέτοια είδη/εργασίες κατάστημα και το οποίο θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτησή τους
Ε

κτός από τις κλασσικές συρόμενες εσωτερικές πόρτες που θα παραγγείλετε σε κάποιο εξειδικευμένο για τέτοια είδη/εργασίες κατάστημα και το οποίο θα αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτησή τους, ως πόρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτές που μόνοι σας θα φτιάξετε από απλά ξύλα-σανίδες ή αξιοποιώντας παλιές πόρτες, μπαλκονόπορτες, παντζούρια κλπ.
Σε όλες αυτές του τύπου τις κατασκευές η εξωτερική όψη της πόρτας μπορεί να πάρει όποια μορφή εσείς θέλετε με την χρήση απλής μπογιάς, κάθε είδους τεχνοτροπίας, με stencil, ζωγραφική, ταπετσαρία, decoupage κλπ.


Μηχανισμούς για να προσαρμόσετε μια τέτοια συρόμενη πόρτα θα βρείτε στην αγορά σε διαφορετικούς τύπους, τιμές και ποιότητες, πολύ συχνά το κόστος του μηχανισμού, αν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο ξεπερνά κατά πολύ την αξία της ίδιας της πόρτας, όμως και με ένα κόστος της τάξεως περίπου των 50-60 ευρώ, βρείτε απλά συστήματα για τέτοιες πόρτες.
Την διαδικασία τοποθέτησης της οποιασδήποτε τέτοιας πόρτας, ασφαλώς και μπορείτε να την αναθέσετε σε έναν έναν τεχνίτη, ειδικά αν δεν είστε βέβαιοι ότι μόνοι σας θα κατορθώσετε να το κάνετε με απόλυτα ακριβή και ασφαλή τρόπο. 


Ανεξάρτητα από τον τύπο μηχανισμού που θα επιλέξετε (απλή ράγα-οδηγό ή ένα πιο βαρύ σύστημα κύλισης της πόρτας) αυτός μπορεί επιπρόσθετα στην συνέχεια αν θέλετε να καλυφθεί-κρυφτεί πίσω από ένα πρόσθετο κομμάτι ξύλο, με μια απλή κατασκευή από γυψοσανίδα κλπ. 


Οι συρόμενες πόρτες, εκτός από τις περιπτώσεις που σας εξασφαλίζουν πολύτιμο χώρο ως κανονικές πόρτες ανάμεσα σε χώρους του σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πόρτες-διαχωριστικά για ντουλάπες ή εσοχές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικούς χώρους ενώ μια τέτοια απλή ξύλινη πόρτα στην οποία θα δώσετε όποια όψη θέλετε θα λειτουργήσει σε όποιο σημείο και αν την τοποθετήσετε πολύ παραπάνω διακοσμητικά σε σχέση με μια τυποποιημένη πόρτα του εμπορίου. 






























Πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: