Οι τσόχινες καρφίτσες, από τα πιο μοδάτα και όμορφα χειμωνιάτικα αξεσουάρ, όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ένα μικρό διακοσμητικό από τσόχα με την προσθήκη μας παραπάνας μετατρέπεται σε καρφίτσα για ρούχα, τσάντες, καπέλα κλπ, αν το κρεμάσετε σ΄ένα ειδικό κούμπωμα γίνεται ...σκουλαρίκι, αν το κολλήσετε πάνω σε έναν απλό κρίκο μεταμορφώνεται σε ...δακτυλίδι.


Κοσμήματα απο τσόχα
Ο



ι  τσόχινες καρφίτσες, από τα πιο μοδάτα και όμορφα χειμωνιάτικα αξεσουάρ, όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ένα μικρό διακοσμητικό από τσόχα με την προσθήκη μας παραπάνας μετατρέπεται σε καρφίτσα για ρούχα, τσάντες, καπέλα κλπ, αν το κρεμάσετε σ΄ένα ειδικό κούμπωμα γίνεται ...σκουλαρίκι, αν το κολλήσετε πάνω σε έναν απλό κρίκο μεταμορφώνεται σε ...δακτυλίδι


Πέρα από την επιλογή των χρωμάτων, τους συνδυασμούς στα σχέδια και το ιδιαίτερο στυλ που θα δώσετε στα τσόχινα κομμάτια με τις κλωστές που θα χρησιμοποιήσετε για το ράψιμό τους και τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, χάντρες, κομματάκια από άλλα είδη υφασμάτων κλπ,  στα κοσμήματα ένα μεγάλος μέρος της επιτυχίας στηρίζεται στην ποιότητα της τσόχας. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά στις καρφίτσες, το αποτέλεσμα είναι ομορφότερο αν χρησιμοποιήσετε όχι λεπτή (συνθετική) αλλά μάλλινη, τσόχα που έχει πιο "άγρια" υφή.
Τέτοια τσόχα θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα υφασμάτων ή με είδη για κατασκευές.


Στα περισσότερα καταστήματα με είδη κατασκευών - χόμπυ, θα βρείτε τα πάντα για την κατασκευή κοσμημάτων. Από εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές παραμάνες για καρφίτσες, κουμπώματα για σκουλαρίκια, απλούς κρίκους για δαχτυλίδια κλπ. 

Φυσικά όμως σε τσόχινα μπορείτε να μετατρέψετε πολύ φθηνά σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια όπου κι αν τα βρείτε ή και παλιά κομμάτια σας που έχετε βαρεθεί. Χρησιμοποιείστε το βασικό μέρος που σας χρειάζεται και που πάνω του θα προσαρμόσετε το τσόχινο διακοσμητικό

Σε κάθε είδους τέτοιο κόσμημα, μπορείτε να δώσετε όποιο ύφος και στυλ θέλετε, από πολύ "παιχνιδιάρικο", νεανικό έως πιο "επίσημο" και κλασσικό, όλα εξαρτώνται από τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία που θα στολίσετε την τσόχα. 

Εκτός από κοσμήματα όλες αυτές του τύπου οι κατασκευές αν προσαρμοστούν πάνω σε στέκες ή τσιμπιδάκια μετατρέπονται σε πολύ όμορφα κοκαλάκια για τα μαλλιά και φυσικά, είναι όλες πολύ όμορφη ιδέα και για δώρα




Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: