Αύριο καθαρή Δευτέρα είθισται να κάνουμε εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές για τα κούλουμα και φυσικά το πέταγμα του χαρταετού. Γιατί να αγοράσετε χαρταετό αφού μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τον δικό σας;
DIY παραδοσιακός χαρταετός και χαρταετός απο ανακυκλώσιμα υλικά

Αύριο καθαρή Δευτέρα είθισται να κάνουμε εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές για τα κούλουμα και φυσικά το πέταγμα του χαρταετού. Γιατί να αγοράσετε χαρταετό αφού μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τον δικό σας;

Το Φτιάχνω - Δημιουργώ σας δίνει δύο επιλογές για να διαλέξετε ακόμα και την τελευταία στιγμή τον δικό σας χαρταετό που θα ξετρελάνει τους μικρούς μπόμπιρες. Επιλέξτε ανάμεσα στον παραδοσιακό χαρταετό και σε αυτόν που κατασκευάζεται απο ανακυκλώσιμα υλικά.

Δεν θα σας πάρει παρά μόνο μερικά λεπτά!Κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού


Υλικά:
3-4 ξύλινα πηχάκια για να φτιάξουμε το σκελετό.
Κόλλα
Λεπτό χαρτί σε διάφορα χρώματα
Σπάγγος
μία βελόναΟδηγίες:

Ξεκινήστε με τα πηχάκια. Βάλτε τα μαζί έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα εξάγωνο ή οκτάγωνο ανάλογα εαν χρησιμοποιήσετε 3 ή 4. Μόλις τα τοποθετήσετε ίσια δέστε το κέντρο τους με ένα κομμάτι σπάγγο να σταθεροποιηθούν.

Με το σπάγγο τώρα μπορείτε είτε να τυλίξετε στην άκρη κάθε πηχάκι, είτε να κάνετε μία εγκοπή σε καθένα και να περάσετε το σπάγγο.  Ο σκελετός σας πρέπει να φαίνεται όπως παρακάτωΚολλήστε τα πολύχρωμα κομμάτα χαρτιού μαζί έτσι ώστε να έχουν το σχέδιο που θέλετε. Προσοχή μόνο μην χρησιμοποιήσετε πολύ κόλλα.
Ξεκινήστε να κόβετε το χαρτί σας προσέχωντας να αφήσετε περιθώριο για να κάνετε το γύρισμα του χαρτιού πάνω στο σκελετό. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο απο το σκελετό. Μόλις το κόψετε κολλήστε με την κόλλα το χαρτί γυρίζοντας το πάνω απο το σπάγγο σε κάθε πλευρά. Προσοχή δεν θέλει πολύ κόλλα.
Τώρα για να φτιάξετε τα λεγόμενα "ζύγια" για να πετάει ο αετός σας ίσια πρέπει με μία βελόνα να περάσετε στις δυό πλευρές του αετού σπάγγο αφήνωντας αρκετό έτσι ώστε περνώντας μετά και το σπάγγο απο το κεντρο να σχηματίσει ένα V.  Ένα άλλος τρόπος είναι να μην τον περάσετε με βελόνα στις άκρες αλλά να τον πιάσετε τις εγκοπές που είχατε κάνει νωρίστερα για να περάστε το σπάγγο όταν φτιάχνατε το σκελετό.Περάστε άλλο ένα κομμάτι σπάγγο απο το κέντρο , γυρίστε το δύο φορές και δέστε το απο πίσω στο σκελετό. Δέστε το κομμάτι πάνω στο άλλο κομμάτι σπάγγου. Πρέπει να σχηματίζετε μία ίσια πυραμίδα. Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο σημείο στην κατασκευή του χαρταετού.Τέλος στο κεντρικό κομμάτι του σπάγγου δέστε το σκοινί σας, που θα τραβάτε τον αετό.Τώρα είσαστε έτοιμοι να κολλήσετε και την ουρά που θα έχετε φτιάξει απο το ίδο χαρτί κάνοντας κοψίματα κατα μήκος.
Κατασκευή χαρταετού απο ανακυκλώσιμα υλικά:
Υλικά:

*Πλαστική τσάντα από ψώνια
*Σπάγκος
*Λεπτές ράβδους από οποιοδήποτε υλικό
*Κολλητική ταινία
*Ψαλίδι
*Μαρκαδόρος
*Ξυλαράκι από γλυφιτζούρι
*Χάρακας


Οδηγίες κατασκευής:


1. Φτιάξτε το πλαίσιο του ανακυκλωμένου και ανακυκλώσιμου χαρταετού τοποθετώντας τις ράβδους σταυρωτά και δένοντάς τις σφιχτά με σπάγκο. Σιγουρευτείτε ότι ο σπάγκος έχει δεθεί σταυρωτά ώστε οι ράβδοι να μείνουν στη θέση τους.

2. Στη συνέχεια σκίστε την πλαστική σακούλα στη μια πλευρά και εγκάρσια προς τον “πάτο” τους και τοποθετήστε τις στο έδαφος. Βάλτε από πάνω τις ράβδους. Με τον μαρκαδόρο και τον χάρακα σχηματίστε γραμμές ενώνοντας τις άκρες των ράβδων ώστε να φτιάξετε ένα πλαίσιο για τον χαρταετό. Όταν τελειώσετε αυτό το βήμα πρέπει να έχετε ζωγραφίσει ένα ολοκληρωμένο τετράγωνο πάνω στην πλαστική σακούλα.

3. Με το ψαλίδι κόψτε τη σακούλα κατά μήκος των γραμμών που σχηματίσατε. Στη συνέχεια κολλήστε τη σακούλα με τις άκρες των ράβδων χρησιμοποιώντας την κολλητική ταινία.

Εάν το τετράγωνό σας είναι “μπόλικο” μπορείτε να διπλώσετε τις άκρες πάνω στις ράβδους και να τις κολλήσετε πάλι με ταινία για επιπλέον αντοχή.

4. Έάν έχουν περισσέψει “ξέφτια” από τη σακούλα, κόψτε τα σε λωρίδες διαφορετικού μήκους και κολλήστε τις στο σώμα του αετού με ταινία για να φτιάξετε την ουρά.

5. Τέλος, δέστε τον σπάγκο γύρω από τις σταυρωτές ράβδους και κάντε πολλούς κόμπους για να τις ασφαλίσετε. Τέλος, δέστε το ένα άκρο του σπάγκου στο χαρταετό και το άλλο στο κέντρο του γλυφιτζουριού για να κάνετε την καλούμπα.—Ασφάλεια πάνω απ΄όλα!


Τώρα μπορείτε να πετάξετε τον αετό σας προσέχοντας πάντα μην βρίσκεστε κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:

* μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,

* μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια :


*ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

*επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Αφού χαρείτε το πέταγμα του χαρταετού στα Κούλουμα μπορείτε να ανακυκλώσετε τον χαρταετό σας ρίχνοντάς τον στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης.

πηγές:
www.econews.gr
www.toftiaxa.gr


Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: