Ηνέα μόδα στα δώρα για νεογέννητα και στα καταστήματα δώρων μαιευτηρίων θα τα βρείτε, πολύ συχνά, σε τιμές λίγο χαμηλότερες από εκείνη της ...γέννας :)


DIY diaper cake
Η νέα μόδα στα δώρα για νεογέννητα και στα καταστήματα δώρων μαιευτηρίων θα τα βρείτε, πολύ συχνά,  σε τιμές λίγο χαμηλότερες από εκείνη της ...γέννας :)

Κι όμως είναι απλό, πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό να φτιάξετε μόνοι σας μια ...τούρτα από ..πάνες που θα προσαρμόσετε σε μέγεθος, κόστος και μορφή  όπως εσείς θέλετε, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό  και ιδιαίτερα προσωπικό δώρο. 



wikihow.com
1. Τυλίξτε κάθε πάνα σε κυλινδρικό σχήμα και στερεώστε με ένα λαστιχάκι.

2.. Δημιουργείστε με τις τυλιγμένες πάνες έναν κύκλο, στο μέγεθος που επιθυμείτε και ενώστε-στερεώστε τις πάνες μεταξύ τους επίσης με ένα λάστιχο

Η πρώτη ...στρώση της τούρτας σας έχει δημιουργηθεί. :)

3.. Κάνετε ακριβώς το ίδιο για να δημιουργήσετε όσα επίπεδα από πάνες χρειάζεστε, το κάθε ένα σε ελαφρά μικρότερη διαμέτρο από τα προηγούμενα  και για να τα συνδέσετε μεταξύ τους χρησιμοποιείστε ένα χάρτινο ρολό

Αν το ύψος της κατασκευής το απαιτεί συνδέστε μεταξύ τους δύο ρολό με κολλητική ταινία ή  τσακίζοντας ελαφρά την άκρη του ενός για να μπορέσετε να το στερεώσετε μέσα στο άλλο. 



Σαν βάση για να στήσετε μια τέτοια κατασκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαμηλό κουτί, χοντρό χαρτόνι που θα επενδύσετε με ύφασμα, διακοσμητικό χαρτί κλπ. ή, το πιο πρακτικό, μια κανονική χαρτονένια βάση για τούρτες, ενώ ανάλογα με τι σας εξυπηρετεί περισσότερο μπορεί και ολόκληρος ο σκελετός να αποτελείται από χάρτινα-χαρτονένια στοιχεία που θα κολλήσετε μεταξύ τους και πάνω θα προσαρμόσετε όποιου είδους επιμέρους δώρα θέλετε.
Ως τελικό  περιτύλιγμα χρησιμοποιείστε διαφανείς κόλλες - σελοφάν.  




Μετά την δημιουργία του βασικού σκελετού, τα στοιχεία που θα προσθέσετε είναι θέμα γούστου και επιλογής

Η πιο απλή μορφή ενός diaper cake είναι αυτή που το κάθε επίπεδο είναι περιμετρικά στολισμένο με φαρδιές κορδέλες και στην κορυφή τοποθετημένο ένα λούτρινο παιχνίδι ή οποιοδήποτε άλλο δωράκι


Ιδιαίτερα καλαίσθητο θα είναι το αποτέλεσμα αν καλύψετε πλήρως τις πάνες, τυλίγοντας γύρω από κάθε επίπεδο ένα υφασμάτινο δώρο π.χ σεντονάκι, πετσέτα, ρούχο κλπ. 

Είτε επιλέξετε οι πάνες να φαίνονται είτε όχι, σε κάθε σημείο μπορείτε να προσθέσετε όποιο είδος μωρουδιακής ...προίκας θέλετε. Ρουχαλάκια, παιχνίδια, πιπίλες, μπιμπερό κλπ. που θα τα στερεώσετε με κορδέλες ή όποιον άλλο τρόπο εξυπηρετεί, ανάλογα με το συνολικό σχήμα της κατασκευής, ώστε να μένουν σταθερά στην θέση τους.

Τα πρόσθετα υφασμάτινα στοιχεία π.χ κουβερτούλες, πετσέτες, φορμάκια, σαλιάρες κλπ. είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να δώσετε σε ένα diaper cake πραγματικά εντυπωσιακή όψη και να προσθέσετε χρώμα ανάλογα με την απόχρωση που έχετε επιλέξει ως βασική του. 




Εκτός από την μορφή ...τούρτας και δημιουργώντας με πάνες τα επιμέρους κομμάτια, μπορείτε να δώσετε σε μια τέτοια κατασκευή όποιο σχήμα θέλετε. Καροτσάκι, καράβι, ποδήλατο, καλαθάκι, μορφές ζώων κλπ. 

Και αυτές οι κατασκευές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, θα τις στολίσετε με υφασμάτινα στοιχεία και εκτός από πάνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυλιγμένες κυλινδρικά μικρές πετσετούλες

Ξεκινώντας να υλοποιήσετε μια κατασκευή diaper cake, προσδιορίστε αρχικά το πόσο συνολικά θέλετε να σας κοστίσει και προμηθευτείτε τα επιμέρους στοιχεία-αντικείμενα που θα περιέχει.
Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο στην συνέχεια να αποφασίσετε  με ποιον τρόπο, σε ποιο σχήμα κλπ. θα είναι ομορφότερο να τα συνθέσετε μεταξύ τους.

Με δεδομένο ότι αυτού του τύπου οι κατασκευές μπορούν να προκύψουν από μικρές έως όσο μεγάλες εσείς θέλετε, ένα diaper cake είναι πολύ πρακτική λύση και για ομαδικό δώρο πολλών ατόμων σε ένα νεογέννητο, δημιουργώντας έτσι ένα αληθινά και εντυπωσιακό και χρήσιμο δώρο, με ένα χαμηλό κόστος ανά άτομο. 
































































Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: