Θα λατρέψετε αυτή τη ραφιέρα επειδή είναι απλή στην κατασκευή, μοντέρνα και μπορείτε να τοποθετήσετε τα ράφια με πολλούς συνδυασμούς. Αρκεί λίγη ακρίβεια και υπομονή.
DIY μοντέρνα διάτρητη ραφιέρα

Θα λατρέψετε αυτή τη ραφιέρα επειδή είναι απλή στην κατασκευή, μοντέρνα και μπορείτε να τοποθετήσετε τα ράφια με πολλούς συνδυασμούς. Αρκεί λίγη ακρίβεια και υπομονή.


Υλικά

Χοντρή σανίδα (πάχος 2 εκατοστά) ή κόντρα πλακέ που δεν σκίζεται (60 x 90 εκατοστά)
Ξύλινοι ράβδοι (2 εκατοστά διάμετρος)
Γυαλόχαρτο
Ξύλινες σανίδες ως ράφια

Εργαλεία

Ηλεκτρικό τρυπάνι
Πριόνι (μπορείτε να τα κόψετε στο κατάστημα που θα αγοράσετε τα ξύλα)
Μυτη ξύλου εξάγωνο (ίδια διάμετρος με τις ράβδους)
Tαυ σχεδίου ή χάρακας
Μολύβι

Οδηγίες

1. Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σχέδιο για τις τρύπες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή και να το εκτυπώσετε, ένα κομμάτι χαρτί και μολύβι, ή οτιδήποτε άλλο είναι πιο εύκολο για σας.
2. Μόλις τελειώσετε το σχέδιό σας, μαρκάρετε τις τρύπες πάνω στο ξύλινο πλαίσιο με ένα μολύβι. Το ταυ είναι πολύ, πολύ χρήσιμο εδώ. Αν δεν έχετε, ελέγξτε τις μετρήσεις σας περισσότερο από μία φορά.


3. Με το τρυπάνι ανοίξτε την πρώτη τρύπα στα σημάδια σας. Προσπαθήστε να κρατάτε το τρυπάνι όρθιο και ευθεία, καθώς αυτό θα κάνει την τοποθέτηση των ράβδων πιο ομοιόμορφη στο τέλος.


4. Μετά την πρώτη τρύπα, βάλτε μια ράβδο για να βεβαιωθείτε ότι χωράει.


5. Μόλις περάσετε τη δοκιμή  μπορείτε να τρυπήσετε τις υπόλοιπες τρύπες.


6. Αφού ανοίξετε όλες τις τρύπες, βγάλτε το πριονίδι και αναποδογυρίστε το ξύλο.


7. Εάν έχετε πολλές αγκίδες στην πίσω πλευρά κόψτε τις έτσι ώστε η ραφιέρα να είναι  επίπεδη στον τοίχο.


8. Αναποδογυρίστε ξανά το ξύλο και τρίψτε ελαφρά με το γυαλόχαρτο. Τρίψτε επίσης και τις τρύπες για να απαλλαγείτε από τυχόν αγκίδες.


9. Μετρήστε το βάθος των ραφιών σας και προσθέστε το στο πάχος του ξύλινου πλαισίου. Αυτό είναι το μήκος που χρειάζονται οι ράβδοι σας. Κόψτε τους με ένα πριόνι.


10.Τα ράφια εξαρτώνται από το πόσα θέλετε και πόσο μήκος θέλετε να είναι το καθένα. Βάλτε μερικές ράβδους και δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς. Στη συνέχεια, κόψτε τις σανίδες σας όταν καταλήξετε με το σχέδιο που σας ταιριάζει.





Πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: