Φτιάξτε μόνοι σας Χριστουγεννιάτικα ξωτικά εύκολα, γρήγορα και με πολύ απλά υλικά/ Καταρχήν θα πρέπει να κατεβάσετε το PDF που σας έφτιαξα και να βρείτε χαρτόνι, υφάσματα, καλσόν, βαμβάκι, συρραπτικό, κόλλα, πιστόλι και ράβδους σιλικόνης αν έχετε, κάποιο κομμάτι μαλλάκι, χαρτοταινία, ψαλίδι, βελόνα και κλωστές και ότι άλλο θεωρήσετε απαραίτητο για τη διακόσμηση τους.

Φτιάξτε μόνοι σας Χριστουγεννιάτικα ξωτικά εύκολα, γρήγορα και με πολύ απλά υλικά/

Καταρχήν θα πρέπει να κατεβάσετε το PDF που σας έφτιαξα και να βρείτε χαρτόνι, υφάσματα, καλσόν, βαμβάκι, συρραπτικό, κόλλα, πιστόλι και ράβδους σιλικόνης αν έχετε, κάποιο κομμάτι μαλλάκι, χαρτοταινία, ψαλίδι, βελόνα και κλωστές και ότι άλλο θεωρήσετε απαραίτητο για τη διακόσμηση τους.
DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Αρχικά κολλάμε σε ένα χαρτονάκι το pdf που περιέχει το πατρόν και κόβουμε τα κομμάτια.  Είναι προτιμότερο να έχετε το πατρόν σε χαρτονάκια. Ουσιαστικά πρόκειται για 4 κομμάτια. Το σώμα, το καπέλο και 2 φορές το χέρι.

Κόβουμε σε ένα άλλο χαρτονάκι το σώμα του ξωτικού και το κολλάμε με μια χαρτοταινία για να γίνει ένας κώνος. Μπορείτε να το κάνετε και με κόλλα και με συρραπτικό αλλά εμένα με βολεύει η χαρτοταινία που το κρατά σταθερό.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Στη συνέχεια πρέπει να ντύσουμε το χριστουγεννιάτικο ξωτικό μας! Διαλέγουμε ένα ύφασμα για το σώμα του ξωτικού και με βάση το πατρόν το κόβουμε στο περίπου αφήνοντας 1-2 πόντους γύρω γύρω. Μη το ξεψειρίζετε ε; χοντρές ψαλιδιές να τελειώνετε.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Βάζουμε κόλλα στον χάρτινο κώνο και κολλάμε το ύφασμα μας γύρω γύρω. Εδώ θα χρειαστεί να σιάξουμε με το ψαλίδι το κομμένο ύφασμα στην πίσω ένωση αλλά και πάλι μη τρελαίνεστε.  Ότι περισσεύει από πάνω και από κάτω τα βάζουμε μέσα στον κώνο.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καλσόν ή καλτσάκι στο χρώμα του δέρματος και κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι.  Βάζουμε μέσα βαμβάκι και τυλίγουμε μια κλωστή γύρω γύρω για να φτιάξουμε μια μπαλίτσα που θα είναι η μύτη. Το ίδιο θα κάνουμε στη συνέχει και για τα χεράκια.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Όπως κοιτούσα τα υλικά μου, βρήκα αυτό το νήμα πλεξίματος που ήταν γκρι-μπεζ κάτι και το θεώρησα κατάλληλο για τα γένια. Αφού το τύλιξα μερικές φορές στα δάχτυλα μου το έδεσα και το έκοψα όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Το συγκεκριμένο νήμα είχε μια κλωστή γύρω από το νήμα που ήταν μάλλινο, οπότε την έβγαλα και μετά χτένισα το μαλλάκι με μια τσατσάρα από αυτές που αγοράζει ο πατέρας μου (δεν έχω ιδέα από που). Τώρα εσείς αν δεν έχετε κάποιο κατάλληλο νήμα για τα γένια, χρησιμοποιήστε βαμβάκι. Την ίδια δουλειά κάνει και πάλι θα φαίνεται όμορφο.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Αφού καταλήξετε με τι θα γίνουν τα γένια, κολλήστε τα στον κώνο του σώματος. Μπορείτε να κολλήσετε και λίγα ακόμη γύρω γύρω για να φαίνονται σαν μαλλιά.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Και είμαστε στο στάδιο των χεριών. Φτιάξτε μικρές παλάμες με την ίδια λογική που φτιάξαμε τη μύτη και κόψτε 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια υφάσματος με βάση το πατρόν του PDF για τα χέρια. Στερεώστε τις παλάμες και ράψτε κατά μήκος τα χέρια. Αφού τα ράψετε, ο ευκολότερος τρόπος να τα ενώσετε με το σώμα είναι με ένα συραπτικό ή πιστόλι σιλικόνης.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Κόψτε με βάση το πατρόν το καπέλο και ράψτε το. Αν το ύφασμα σας είναι μαλακό προσθέστε λίγο χαρτί κουζίνας μέσα για να στέκεται. Αν είναι σκληρό όπως το κόκκινο καπέλο που είναι με τσόχα, δε χρειάζεται.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

κολλήστε το καπέλο πάνω στο σώμα με πιστόλι σιλικόνης. Βασικά βάλτε μια σταγόνα στο πίσω μέρος, δεξιά, αριστερά και μια σταγόνα πάνω στη βάση της μύτης για να την καλύπτει λίγο το καπέλο.

DIY Χριστουγεννιάτικα ξωτικά

Αντικειμενικά αυτό ήταν.  Φυσικά εσείς μπορείτε να διακοσμήσετε τα χριστουγεννιάτικα ξωτικά σας με διάφορους τρόπους για να είναι μοναδικά. Μπορείτε να τα κεντήσετε, να προσθέσετε κουμπάκια, δαντέλες, φυσικό σκοινί, πούλιες, χάντρες ή ότι άλλο φανταστείτε.

Δε χρειάζεται το χριστουγεννιάτικο ξωτικό σας να είναι ίδιο με το δικό μου. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε με τα διάφορα υλικά που διαθέτετε ήδη στα συρτάρια σας.

Εγώ σας έδειξα απλώς την τεχνική και σας έδωσα το πατρόν που σχεδίασα. Τώρα είναι η δική σας ώρα να δημιουργήσετε το ολόδικό σας χριστουγεννιάτικο ξωτικό!


πηγή

Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: