Έχετε κι εσείς γυάλινα βάζα από μέλι, μαρμελάδα, σάλτσες και άλλα τρόφιμα, κρυμμένα σε κάποιο ντουλάπι ή στο μπαλκόνι και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε αλλά είσαι σίγουροι ότι κάποια μέρα θα τα χρειαστείτε;
Γυάλινα βάζα με πασχαλινά γλυκά

Έχετε κι εσείς γυάλινα βάζα από μέλι, μαρμελάδα, σάλτσες και άλλα τρόφιμα, κρυμμένα σε κάποιο ντουλάπι ή στο μπαλκόνι και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε αλλά είσαι σίγουροι ότι κάποια μέρα θα τα χρειαστείτε;

Το Πάσχα είναι η ευκαιρία που ψάχνατε! Τα άδεια γυάλινα βάζα μπορούν με λίγη φαντασία να μετατραπούν σε όμορφες πασχαλινές δημιουργίες που θα γεμίσουν χρώμα και γεύση το σπίτι και πασχαλινό τραπέζι σας. Και φυσικά ένα όμορφο γυάλινο βάζο, γεμάτο σοκολατένια αυγά είναι ένα πολύ γλυκό πασχαλινό δώρο για μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστούμε:

    Γυάλινα βάζα -με μεγάλο στόμιο- σε διάφορα σχήματα και μεγέθη

    Αυτοκόλλητα βινυλίου

    Χρώμα κιμωλίας / ακρυλικό χρώμα (και σε σπρέι)

    Υλικά διακόσμησης όπως σπάγκος, χάρτινο γρασίδι, κορδέλα ή ύφασμα της επιλογής σας

    Σοκολατένια αυγουλάκια, λαγουδάκια ή και χρωματιστά κουφετάκια τύπου smarties

Πως θα τα φτιάξουμε

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα γυάλινα βάζα, αφαιρούμε τυχόν ετικέτες, κόλλα κ.α. Τα σκουπίζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια κολλάμε το αυτοκόλλητο με το σχέδιο που θέλουμε να στολίσει το βάζο μας. Πιέζουμε το αυτοκόλλητο για να είμαστε σίγουροι ότι έχει κολλήσει καλά επάνω στο γυάλινο βάζο.

Αν χρησιμοποιούμε χρώμα κιμωλίας , εφαρμόζουμε μια στρώση στο γυάλινο βάζο μας μέχρι να καλυφθεί εντελώς το γυαλί και αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιούμε ακρυλικό χρώμα σε σπρέι, ψεκάζουμε το γυάλινο βάζο, αφού το έχουμε τοποθετήσει ανάποδα -με το στόμιο προς τα κάτω- έτσι ώστε να μη βαφτεί το εσωτερικό του βάζου. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά το αυτοκόλλητο βινυλίου.

Γεμίζουμε τα γυάλινα βάζα μας με τα σοκολατένια αυγά και γλυκάκια, σφραγίσουμε με ένα μεταλλικό καπάκι και αν θέλουμε στολίζουμε με μια κορδέλα, λίγο σπάγκο ή ύφασμα. Αν επιλέξουμε μεγαλύτερα σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια, βάζουμε από ένα σε κάθε βάζο, πάνω σε μια βάση από χάρτινο γρασίδι, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με χαρτικά.

Εξίσου όμορφο είναι το αποτέλεσμα αν δεν βάψουμε τα γυάλινα βάζα μας, αφήνοντας τη διαφανή ομορφιά του γυαλιού και τα χρώματα της άνοιξης να μιλήσουμε από μόνα τους.

Καλό Πάσχα!


Πηγή
euro-glass.com.gr
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: