Όσο και αν προσέχετε το μπάνιο σας, η σκουριά είναι ένα πρόβλημα που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Διώξε τη σκουριά απο το μπάνιο με υλικά που έχεις στο σπίτι

Όσο και αν προσέχετε το μπάνιο σας, η σκουριά είναι ένα πρόβλημα που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί με το πέρασμα των χρόνων. Υπάρχει ωστόσο ένας τρόπος για να την εξαφανίσετε με απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ.

Συνταγή Νο1: Μαγειρική σόδα, Λεμόνι, Κρεμόριο

Για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό και να εξαφανίσετε τη σκουριά μια για πάντα θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και κρεμόριο σε ίσες ποσότητες (μπορείτε να βρείτε κρεμόριο σε σούπερ μάρκετ ή φαρμακεία). Προσθέστε στο μείγμα σας αρκετό χυμό λεμονιού για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

Καλύψτε τη σκουριά με την πάστα που μόλις φτιάξατε και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και η σκουριά θα έχει εξαφανιστεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μείγμα για το σιφόνι, τη μπανιέρα και οποιοδήποτε σημείο του μπάνιου που έχει σκουριά.

Συνταγή Νο2: Αλάτι και Λάιμ

Βάλτε αλάτι πάνω στη σκουριά και αμέσως μετά πιέστε το κομμένο στη μέση λάιμ πάνω στο αλάτι και στη σκουριά. Αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 2-3 ώρες και αμέσως μετά τρίψτε καλά τον λεκέ με το λάιμ. Η σκουριά θα εξαφανιστεί.

Συνταγή Νο3: Πατάτα και Σαπούνι Πιάτων

Ξεκινήστε κόβοντας μια πατάτα στη μέση και βυθίζοντας την πατάτα μέσα σε υγρό πιάτων. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.



Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: spirossoulis

Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: