Αναζητάτε τα ιδανικά χρώματα και ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι;
Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Αναζητάτε τα ιδανικά χρώματα και ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι;

Είτε ανήκετε στην κατηγορία των ιδιοκτητών, είτε των τυχερών ενοικιαστών που έχουν ένα να κοσμεί τον χώρο τους, οι προτάσεις είναι ανεξάντλητες και μπορούν να καλύψουν τις αισθητικές ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών από εσάς.

Οι νέες τάσεις της διακόσμησης και του design δίνουν λύσεις για όλα τα είδη και στιλ σπιτιών.

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Εσείς δεν έχετε παρά να αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας, να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε, κάνοντας μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, το σαλόνι των ονείρων σας με πρωταγωνιστή το τζάκι σας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια τα χρώματα σαλονιού με τζάκι δεν περιορίζονται και δεν καθορίζονται από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο χώρος σας, ή από το στιλ του τζακιού, είτε αυτό είναι μοντέρνο, είτε πιο κλασικό. 

Κρατώντας αυτό σαν δεδομένο, ψάξαμε, βρήκαμε και σας προτείνουμε ιδέες και λύσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε στα μέτρα, αλλά και τα... τζάκια σας!  

Μικροί χώροι με μεγάλο χαρακτήρα 

Σε ένα σαλόνι με τζάκι, ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του χώρου είναι το τζάκι ούτως ή άλλως, οπότε δεν χρειάζεται απαραίτητα να το τονίσετε επιλέγοντας κάποιο χρώμα πέραν του λευκού.

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ζεστό χρώμα για τους υπόλοιπους τοίχους, όπως αυτό το υπέροχο γκριζοπράσινο του φύλλου της ελιάς και να παίξετε αλλάζοντας τα χρώματα στα μαξιλάρια και τις μοντέρνες πολυθρόνες σας.

Αυτό όμως δεν είναι κανόνας καθώς, ένα μικρό σαλόνι με τζάκι μπορεί εξίσου να απογειωθεί αισθητικά επιλέγοντας ένα έντονο και επιβλητικό χρώμα! Αν είστε των αντιθέσεων τότε σίγουρα αυτή η εκδοχή έχει κάτι να σας πει.
Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Μη φοβηθείτε επίσης να συνδυάσετε με εξίσου εντυπωσιακά μοντέρνα τρπεζάκια σαλονιού και να ισορροπήσετε τον χώρο με πιο λιτές γραμμές στους γωνιακούς καναπέδες και στις πολυθρόνες σαλονιού.

Αν σας ανησυχεί το περιορισμένο μέγεθος του χώρου, βρείτε λύσεις για διακόσμηση σαλονιού μικρού με τζάκι ώστε να αξιοποιήσετε κατάλληλα κάθε εκατοστό του δωματίου.

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Ένα σχετικά μικρό σαλόνι με τζάκι δεν αποτελεί δέσμευση για να εκφραστείτε ελεύθερα ακόμα και εσείς οι πιο extreme τύποι με το έντονο ταμπεραμέντο!

Τα έντονα χρώματα σαλονιού με τζάκι μπορούν να γίνουν το μότο σας χωρίς φόβο και πάθος.

Προσοχή μόνο στα επίπεδα της υπερβολής, γιατί από γοητευτική μπορεί εύκολα να γίνει κουραστική.


Μεγάλοι χώροι με ύφος 

Στα λευκά! Αξία κλασική η επιστροφή στο totalwhite μετά την καθιέρωση του σκανδιναβικού design στη ζωή μας.

Πέραν αυτού όμως είναι μια επιλογή που δίνει έναν αέρα κομψής πολυτέλειας σαν επιλογή χρώματος σε ένα μεγάλο σαλόνι με τζάκι.

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Αν συνδυαστεί δε και με λευκά έπιπλα με επιβλητικές γραμμές το αποτέλεσμα δικαιώνει, ακόμα και τους πιο διστακτικούς.

Ή στα κόκκινα! Μια πιο φαντεζί επιλογή κατάλληλη για όλους εσάς που επιθυμείτε να φέρετε κάτι από τις χίλιες και μία νύχτες στο σπίτι σας, κάνοντας το πιο παραμυθένιο και σέξι. 

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Οι ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι σε παθιασμένες αποχρώσεις πολλές, και η εφαρμογή τους μια τολμηρή κίνηση που αν γίνει σωστά δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Ή ακόμα και στα γκρι! Με διαφορά μια safe επιλογή χρώματος που έχει φορεθεί πολύ, αλλά δεν παύει να έχει ενδιαφέρον. Άλλωστε τα προτεινόμενα χρώματα σαλονιού με τζάκι σε αποχρώσεις του γκρι είναι τόσο πολλά, που δύσκολα γίνεται βαρετό σαν χρώμα. Κι όπως πάντα τη διαφορά κάνουν τα αξεσουάρ!

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Ξέρετε τι μπορεί να συμβεί σε ένα γκρι σαλόνι με τζάκι αν συνδυαστεί με τις κατάλληλες καρέκλες τραπεζαρίας;

Τολμήστε το και θα δείτε! Δείτε ποια χρώματα προτείνουμε για να βάψετε το σαλόνι σας εάν έχετε σκούρα έπιπλα.


Λευκό σαλόνι

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Μήπως θέλεις το τζάκι σου να κάνει αντίθεση με το υπόλοιπο σαλόνι; Αν ναι, τότε μια καλή ιδέα είναι να βάψεις το σαλόνι σου λευκό. Όμως, γιατί να θέλεις να ενισχύσεις αυτή την οπτική αντίθεση; Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι πως προσπαθείς να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε μινιμαλιστικό στυλ, αλλά ταυτόχρονα δε θέλεις να αποχωριστείς το τζάκι σου. 

Έτσι, αφαιρείς τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία από το χώρο και αφήνεις το τζάκι να αποτελέσει το πιο παραδοσιακό κομμάτι του σαλονιού σου.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχεις επενδύσει το τζάκι σου με πολύ όμορφα υλικά, αλλά να θέλεις να διατηρήσεις την απλότητα στο χώρο. Με άλλα λόγια, μπορείς να στολίσεις το τζάκι σου και να διατηρήσεις τους τοίχους σου λιτούς για ισορροπία. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως το λευκό είναι το πιο φωτεινό χρώμα και πως ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα που χρησιμοποιείς για το τζάκι.


Λευκό και  Καφέ σαλόνι

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Το καφέ είναι ο βασιλιάς των γήινων χρωμάτων. Ποια είναι η χρησιμότητα των γήινων χρωμάτων σε μια διακόσμηση σαλονιού με τζάκι; Κατά κύριο λόγο, τα γήινα χρώματα κάνουν το χώρο να μοιάζει πιο ζεστός και φιλόξενος. 

Επίσης, τα γήινα χρώματα είναι κυρίαρχα σε μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού. Αν δε γνωρίζεις ήδη τι περιλαμβάνει το ρουστίκ στυλ διακόσμησης, ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις πως πρόκειται για ιδανική ιδέα, αν έχεις τζάκι στο σαλόνι σου.

Γενικά, το στυλ αυτό χαρακτηρίζεται από αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ και του πράσινου και από στοιχεία ξύλινα και πέτρινα. Βασική ιδέα που πρεσβεύει είναι η σύνδεση με την παράδοση και τη φύση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρείται πως το ρουστίκ στυλ θα εκτοξεύσει την αισθητική του σαλονιού με τζάκι. Όσο για τη χρήση του λευκού χρώματος, ο σκοπός είναι, φυσικά, να διατηρηθεί η φωτεινότητα του χώρου.


Κίτρινο & Μπεζ σαλόνι

Ιδέες για βάψιμο σαλονιού με τζάκι - Φτιάχνω Δημιουργώ

Αν αναρωτιέσαι τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει ο συνδυασμός δύο ζεστών χρωμάτων, δεν έχεις παρά να εξετάσεις την εναλλακτική επιλογή του μπεζ, μαζί με κίτρινο. Αν ψάχνεις για ένα συνδυασμό χρωμάτων που θα κάνει το σαλόνι σου χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα σοβαρό, η ιδέα αυτή είναι για σένα. Το ανοιχτό κίτρινο είναι κατεξοχήν χαρούμενο και θερμό χρώμα, όπως το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Με σιγουριά μπορούμε να σου πούμε πως το μπεζ ταιριάζει αρμονικά με όλα αυτά τα χρώματα. Αυτό που προσφέρει το μπεζ στο συνδυασμό για να τον κάνει ιδανικό για σαλόνι με τζάκι, είναι η διακριτικότητα και η ηρεμία. 

Γενικότερα, τα γήινα χρώματα θεωρούνται must για μια διακόσμηση με τζάκι. Ωστόσο, το καφέ και το πράσινο μπορεί να μην ταιριάζουν τόσο με τα θερμά χρώματα, ή να κάνουν το χώρο αρκετά σκοτεινό. Για το λόγο αυτό, το μπεζ είναι ένας σωτήρας της διακόσμησης σε κάθε χώρο του σπιτιού.



Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: efdeco douleutaras
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: