Ε



εντυπωσιακή, απλή και οικονομική κατασκευή που ανάλογα με το μέγεθος φύλλων που θα χρησιμοποιήσετε ως "καλούπι" θα χρησιμοποιήσετε τα τσιμεντένια φύλλα ως διακοσμητικά για τον κήπο, το μπαλκόνι ή το εσωτερικό του σπιτιού.  


Το βασικό που θα χρειαστείτε είναι μείγμα τσιμέντου, το ίδιο με οποιαδήποτε τσιμεντένια κατασκευή,  δηλαδή ένα μείγμα που θα αποτελείται από: 
1 μέρος τσιμέντου - 4,5 άμμου - 3 χαλίκι, όποιου μεγέθους "μεζούρα" κι αν χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου που θα κατασκευάσετε. Aν θελήσετε να παραλείψετε το χαλίκι (που θα πρέπει να είναι ψιλό) θα προσθέσετε αναλογικά περισσότερη σκόνη τσιμέντου και άμμου
Αναμιγνύετε τσιμέντο και άμμο με τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να προκύψει ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα που όταν το κρατάτε στο χέρι σας θα διατηρεί το σχήμα του χωρίς να ρέει υπερβολικά. 


Αν θέλετε τα τσιμεντένια φύλλα να είναι επίπεδα, θα χρειαστεί απλώς να τα απλώσετε με την ανάποδη όψη τους προς τα πάνω και να καλύψετε την επιφάνειά τους με το μείγμα τσιμέντου. 
Αρχικά ρίχνετε μια ποσότητα στο κέντρο και σιγά σιγά την απλώνετε με μια σπάτουλα προς τις άκρες, ακολουθώντας το σχήμα του φύλλου και φροντίζοντας σε όλα τα σημεία το τσιμέντο να έχει το ίδιο πάχος

Δυσκολία θα αντιμετωπίσετε μόνο στην περίπτωση που το μείγμα τσιμέντου είναι πιο αραιό-ρευστό απ΄όσο χρειάζεται, γι΄αυτό κι αν δεν έχετε εμπειρία σε παρόμοιες κατασκευής, απλώς κάντε αρχικά μια δοκιμή σε ένα μικρό φύλλο και ανάλογα προσθέστε στο μείγμα νερό ή τσιμέντο/άμμο έως ότου πετύχετε την ρευστότητα που πρέπει. 
Αφήνετε να στεγνώσει μια ολόκληρη μέρα και ξεκολλάτε προσεκτικά το φύλλο από το ...τσιμεντένιο ομοίωμά του. Αν πριν καλύψετε την επιφάνεια του φύλλου με το μείγμα τσιμέντου το αλείψετε με λάδι ή πετρέλαιο, θα ξεκολλήσει ολόκληρο με μια κίνηση. 



Αν θέλετε τα τσιμεντένια φύλλα που θα κατασκευάσετε να είναι κυρτά, να έχουν δηλαδή μια καμπυλωτή κλίση σε ορισμένα σημεία ή και στο σύνολό τους, το μόνο που επιπρόσθετα θα χρειαστεί είναι να τοποθετήσετε το φύλλο πάνω σε μια ανάλογης κλίσης καμπυλωτή επιφάνεια. Το ευκολότερο είναι την δημιουργήσετε με χώμα

Απλώστε το φύλλο πάνω σ΄ένα χωμάτινο "βουναλάκι" με την ανάποδη όψη προς τα πάνω, στρώστε το όπως περίπου θέλετε να προκύψει στο τσιμεντένιο ομοίωμα και συνεχίστε κανονικά την διαδικασία με το μείγμα τσιμέντου. 

Σε μερικές ώρες και πριν το τσιμέντο στεγνώσει και στερεοποιηθεί εντελώς, όσο δηλαδή η κατασκευή είναι ακόμη ελαφρώς εύπλαστη, ξεκολλήστε προσεκτικά το φύλλο και δώστε με τα χέρια σας στο τσιμεντένιο φύλλο το ακριβές σχήμα που θέλετε να έχει λυγίζοντας στα σημεία που επιθυμείτε μεγαλύτερη καμπυλότητα και στην συνέχεια αφήστε μια ολόκληρη μέρα να σταθεροποιηθεί εντελώς. 


Μπορείτε να βάψετε τα φύλλα ή να τα επεξεργαστείτε όπως οποιαδήποτε άλλη πέτρινη - τσιμεντένια επιφάνεια, να τα τρίψετε για να λειανθούν οι ατέλειες, να τα περάσετε με προστατευτικό βερνίκι για πέτρα, κλπ. 


Είναι πολύ εντυπωσιακά, ειδικά αν επιλέξετε φύλλα με έντονες ραβδώσεις-νεύρα στην επιφάνειά τους όπως εκείνα της συκιάς ή της μουριάς κι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε από διακοσμητικούς διαδρόμους για τον κήπο, πέτρινα διακοσμητικά για τον κήπο ή το μπαλκόνι, έως διακοσμητικά αντικείμενα όπως τασάκια, μπωλ, διακοσμητικές πιατέλες κλπ. 


Να πως...




πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: