Φτιάξτε μόνοι σας χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο ρούχων

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να ξεχάσετε μια μαύρη κάλτσα μέσα στον κάδο των λευκών ή να θέλετε να πλύνετε μαζί λευκά και χρωματιστά ρούχα; Σε αυτές τι περιπτώσεις, οι χρωμοπαγίδες δίνουν τη λύση. 

Όλοι θα έχετε χρησιμοποιήσει αυτά α μαγικά λευκά χαρτάκια που ρουφάνε τα χρώματα που ξεβάφουν κι έτσι τα ρούχα διατηρούνται αναλλοίωτα. Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας αυτά τα μαγικά χαρτάκια και να γλιτώσετε χρήματα, σάς έχουμε τη λύση! Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη.


{Υλικά}
  • Σόδα πλυντηρίου ή ανθρακική σόδα (είναι διαφορετική από τη μαγειρική σόδα και στα αγγλικά λέγετε soda ash)
  • Παλιό λευκό ύφασμα (ιδανικά τσόχα – felt)
  • Νερό

{Διαδικασία}
  1. Σε ένα φλιτζάνι (cup) ζεστό νερό, διαλύετε μια κουταλιά της σούπας σόδα (αν χρειαστείτε περισσότερη ποσότητα θα πρέπει να αυξήσετε αναλογικά τη δοσολογία).
  2. Παίρνετε ένα παλιό κομμάτι λευκό ύφασμα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια (10×10 εκ. περίπου)
  3. Όταν η σόδα διαλυθεί στο νερό, βουτάτε τα πανάκια μέσα στο υγρό διάλυμα, να μουλιάσουν.
  4. Απλώνετε τα υγρά πανάκια να στεγνώσουν.
Οι χρωμοπαγίδες σας είναι έτοιμες! Η σόδα απορροφά και συγκρατεί το χρώμα που διαλύεται στο νερό, οπότε τα ρούχα σας δεν αλλοιώνονται χρωματικά. Για να ξαναχρησιμοποιήσετε τις χρωμοπαγίδες θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Καλά πλυσίματα!



πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: