Πολλές φορές οι καθημερινήςχρήσης ξύλινες επιφάνειες, (τραπέζια, γραφεία κλπ) γεμίζουν γδαρσίματα καιμικρογρατζουνιές, σε κάποια σημεία το ξύλο "ασπρίζει  και γενικά η όψη τους φαίνεται ιδιαίτερα φθαρμένη ακόμη κι αν δεν πρόκειται για ιδιαίτερα παλιά έπιπλα.

Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε αισθητάτην όψη τους, φτιάξτε μόνοι σας ένα προστατευτικό-γυαλιστικό από λευκό ξύδικαι ελαιόλαδο.


Ανακατέψτε σε ένα σέικερ 3/4 του φλυτζανιού λάδι και 1/4 λευκό ξύδι.
Περάστε το μείγμα πάνω στην ξύλινη επιφάνεια με ένα πανί τρίβοντας πολύ ελαφρά και επιμένοντας στα πιο φθαρμένα σημεία. Σκουπίστε με ένα καθαρό κι ελαφρά βρεγμένο πανί. Επαναλαμβάνοντας την διαδικασία μια φορά τον μήνα, δεν θα ξαναδείτε τόσο έντονα τα αντιαισθητικά γδαρσίματα.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε ναδιορθώσετε και την όψη ξύλινων δαπέδων/παρκέ, εκεί απλώς θα χρειαστεί να επιμείνετελίγο παραπάνω στο τελικό καθάρισμα της επιφάνειας με νερό ώστε να απομακρυνθεί όλη η περίσσια ποσότητα λαδιού και το πάτωμα να μην γλυστρά


Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: