Από παλέτες, απλές σανίδες ή κομμάτια ξύλου, κορμούς δέντρων, από παλιές πόρτες και παράθυρα, καφάσια, βαρέλια, μπαούλα, απλά ξύλινα κουτιά - ντουλάπια κάθε τύπου, ακόμη και από ψάθινα καλάθια προσαρμοσμένα σε μια ξύλινη ή μεταλλική βάση.
DIY τραπεζάκια σαλονιού
Από παλέτες, απλές σανίδες ή κομμάτια ξύλου, κορμούς δέντρων, από παλιές πόρτες και παράθυρα, καφάσια, βαρέλιαμπαούλα, απλά ξύλινα κουτιά - ντουλάπια κάθε τύπου, ακόμη και από ψάθινα καλάθια προσαρμοσμένα σε μια ξύλινη ή μεταλλική βάση.

Ένα εντελώς "καινούργιο" τραπεζάκι μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας ακόμη και ψηλότερα τραπέζια που ήδη έχετε στο σπίτι ή κάποια πολύ φτηνά που θα βρείτε στην αγορά και που απλώς θα τους κόψετε τα πόδια για να αποκτήσουν το ύψος που θέλετε και θα τους αλλάξετε εντελώς μορφή χρησιμοποιώντας μπογιά για ξύλο, επενδύοντας την επιφάνεια με γυαλί, με ντεκουπάζ,  δίνοντας τους όψη παλιού με μια τεχνική παλαίωσης, προσθέτοντας σιδερένια διακοσμητικά στοιχεία., φελλό, μπογιά μαυροπίνακα κλπ. ανάλογα με το τι σας αρέσει και την χρήση που θα εξυπηρετήσουν.

Ένα τραπέζι δεν είναι παρά μια κεντρική επιφάνεια συν τα πόδια του. Και τα δύο μπορούν να προκύψουν και να συνδυαστούν με πολύ δημιουργικούς, πρωτότυπους και εντυπωσιακούς τρόπους.



Οι ιδέες επιμέρους διακόσμησης και παραλλαγές της κάθε πρότασης είναι ανεξάντλητες και εξαρτώνται αποκλειστικά από το ύφος της συνολικής διακόσμησης του χώρου που θα τοποθετηθούν. Ακόμη και τα τραπέζια από παλέτες ή κορμούς, με την ανάλογη βαφή ή επεξεργασία του ξύλου ή με την προσθήκη κάποιων στοιχείων (γυαλί, ύφασμα, μέταλλο κλπ) μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε είδους χώρο, από πολύ μοντέρνας διακόσμησης έως ρουστίκ, κάντρυ, έθνικ ή και σχεδόν κλασσικής.

Η μοναδική δυσκολία, γενικά, των κατασκευών με ξύλο είναι ότι μπορεί να μην διαθέτετε τα εργαλεία για να μπορέσετε να κόψετε και να ενώσετε τα κομμάτια, όμως δίνοντας τα υλικά σ΄έναν ξυλουργό θα συναρμολογήσει εύκολα την όποια ...ιδέα σας, έναντι μικρού κόστους και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, ένα χειροποίητο έπιπλο, λειτουργικό, οικονομικό και ιδιαίτερο. 




Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: