νας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να δώσετε διαφορετική όψη σε απλά χειροποίητα κεριά ή κάποια που θα βρείτε στην αγορά σε πολύ φτηνές τιμές, τόσο για την διακόσμηση του σπιτιού ή του τραπεζιού αλλά και για τις περιπτώσεις που χρειάζεστε ένα οικονομικό δώρο.

Κεριά διακοσμημένα με χρώμα και αλάτι
Έ νας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να δώσετε διαφορετική όψη σε απλά χειροποίητα κεριά ή κάποια που θα βρείτε στην αγορά σε πολύ φτηνές τιμές, τόσο για την διακόσμηση του σπιτιού ή του τραπεζιού αλλά και για τις περιπτώσεις που χρειάζεστε ένα οικονομικό δώρο

Θα χρειαστείτε: Aπλά άσπρα κεριά, προστατευτική ταινία βαψίματος, ακρυλικό χρώμα ή τέμπερες σε όποια απόχρωση θέλετε, ατλακόλ και πολύ χοντρό αλάτι


1. Οριοθετήστε αρχικά με την ταινία τις περιοχές πάνω στην επιφάνεια του κεριού που θα χρειαστεί να βάψετε με χρώμα. Μπορείτε να δώσετε στα ...χιονισμένα σημεία όποιο σχήμα θέλετε π.χ οριζόντιες, κάθετες ή διαγώνιες λωρίδες, να "χωρίσετε" την επφάνεια του κεριού στα δύο κλπ. 


2. Ανακατέψτε  σε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης ίση ποσότητας μπογιάς με κόλλα π.χ  για κάθε κουταλιά μπογιάς υπολογίστε επίσης μία κουταλιά κόλλα.
Βάψτε με λεπτό πινέλο τα και χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα μπογιάς την επιφάνειας του κεριού στα σημεία που δεν καλύπτονται από ταινία.



3. Toποθετήστε μια ποσότητα αλατιού σε ένα πλαστικό πιάτο μιας χρήσης και κυλήστε πάνω του το κερί πιέζοντας και επιμένοντας λίγο παραπάνω στα σημεία που πιθανόν το αλάτι δεν είναι όσο χρειάζεται ή απομακρύνετε με το χέρι σας ή στεγνό πινέλο την πιθανόν περίσια ποσότητα αλατιού ανά σημεία. 


Αν χρειαστεί να προσθέσετε κόλλα σε κάποια σημεία θα το κάνετε επίσης με ένα πινέλο και στην συνέχεια και πάλι θα κυλήσετε το κερί στο αλάτι έως ότου το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί. 

Αφήνετε να στεγνώσουν για αρκετές ώρες ή και ολόκληρη την νύχτα και στην συνέχεια μπορείτε αν φυσικά θέλετε να διακοσμήσετε τα κεριά και με πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία όπως σκοινάκια, κορδέλες κλπ. 


Και...

* H ποσότητα μπογιάς που θα χρειαστεί για κάθε κερί είναι πολύ μικρή και η απλή ακρυλική μπογιά για κατασκευές που είναι αρκετά παχύρευστη είναι η καταλληλότερη για τέτοιους είδους κατασκευές. Αν χρησιμοποιήσετε τέμπερες ή οποιοδήποτε είδος χρώμα για ζωγραφική κάντε το χωρίς να αραιώσετε την μπογιά ώστε και η απόχρωση πάνω στο κερί να είναι εντονότερη και το στρώμα μπογιάς να έχει το κατάλληλο πάχος και την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να μην "κυλάει" και εύκολα να κολλήσει πάνω του το αλάτι. 

*Εκτός από το πολύ χοντρό μαγειρικό αλάτι επίσης κατάλληλα για αυτήν την χρήση είναι και κάθε είδους άλατα μπάνιου, ιαματικά κλπ. όπως και η χοντρή διακοσμητική άμμος


*Πριν ξεκινήσετε την κανονική διαδικασία βαψίματος του κεριού, κάντε μια δοκιμή εφαρμόζοντας σε ένα σημείο του κεριού την ταινία που θα χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάει με ευκολία γιατί αν δεν είναι κατάλληλη και θα ταλαιπωρηθείτε για να την απομακρύνετε μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και πιθανόν θα καταστραφεί η τελική όψη του κεριού. Καταλληλότερη για κάθε είδους τέτοιες κατασκευές πάνω σε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα είναι η χάρτινη προστατευτική ταινία βαψίματος. 

*Αν χρησιμοποιήσετε χρωματιστά κεριά απλώς θα παραλείψετε εντελώς την μπογιά και θα χρειαστεί απλώς να περάσετε με πινέλο μόνο ατλακόλ, στα σημεία της επιφάνειας του κεριού που δεν θα καλύψετε με ταινία ή για εντονότερο άσπρο χρώμα πάνω σε σκούρας απόχρωσης κεριά χρησιμοποιείστε λευκή μπογιά. 

*Αν σας αρέσει εκτός από χρώμα και κόλλα μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και γκλίτερ (χρυσόσκονη) σε όποια απόχρωση θέλετε. 




Πηγή
Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: