Αναζητάτε για οικονομικές ιδέες για τον κήπο σας; Η μεταμόρφωση του κήπου σας οικονομικά, είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε.
15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Αναζητάτε για οικονομικές ιδέες για τον κήπο σας; Η μεταμόρφωση του κήπου σας οικονομικά, είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε. Θα δούμε ορισμένες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, ενώ ο παράλληλα ο εξωτερικός χώρος σας φαίνεται φανταστικός, κάτι που με τη σειρά του θα σας επιτρέψει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας το υπαίθριο καταφύγιο σας.

1. Δώστε σχήμα

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Ένας από τους ευκολότερους και οικονομικότερους τρόπους για να μετατρέψετε τον κήπο σας είναι να κόψετε το γρασίδι σε ένα γεωμετρικό σχήμα - κάτι σαν κύκλο, τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο. Σχηματίστε το σημείο με ένα σχοινί και χρησιμοποιήστε μια αξίνα, ή ένα φτυάρι για να κόψετε το περιττό γρασίδι. Δεν είναι δύσκολη δουλειά και θα πάρει μόνο ένα απόγευμα.

2. Φυτέψτε σπόρους

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Χωρίς αμφιβολία, ο φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε έναν καταπράσινο κήπο είναι να σπείρετε σπόρους. Είτε πρόκειται για σπόρους λουλουδιών είτε για σπόρους λαχανικών, θυμηθείτε να ελέγξετε το μέγεθος πακέτου σπόρων που θα αγοράσετε, καθώς ορισμένα περιέχουν πολύ περισσότερους σπόρους από αυτούς που θα μπορούσατε να σπείρετε σε έναν μέσο κήπο μέσα σε ένα χρόνο.

3. Αγοράστε φυτά

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Ένας οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε παρτέρια με υπέροχα φυτά είναι να αγοράσετε πολυετή φυτά που μπορείτε να διαιρέσετε. Μπορεί να ακούγεται για προχωρημένους, αλλά πραγματικά δεν είναι. Θα λειτουργεί με πολυετή φυτά που σχηματίζουν συστάδες όπως τα πολύ ανθεκτικά γεράνια.

Απλώς βγάλτε το φυτό από το γλαστράκι και διαχωρίστε τα δύο ή τρία μέρη, το καθένα με μερικούς μίσχους και ρίζα. Τον επόμενο χρόνο, όταν μεγαλώνουν και εξαπλώνονται, μπορείτε να τα σκάψετε και να τα διαχωρίσετε ξανά για να αποκτήσετε ακόμη περισσότερα φυτά. Θα έχετε μια υπέροχη εικόνα σε λίγα χρόνια με πολύ λίγα χρήματα. Έξι φυτά γερανιού είναι συνήθως αρκετά για να φτάσουν σε έναν κήπο μεσαίου μεγέθους.


4. Βάψιμο

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Θα εκπλαγείτε από το πως το χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει έναν παλιό φράχτη και να προσφέρει ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τα φυτά σας. 

5. Χρησιμοποιήστε γλάστρες

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Η χρήση γλαστρών είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνετε τον κήπο σας όμορφο με ανθισμένα λουλούδια ενώ είναι ιδανικός για αίθρια και μπαλκόνια. Θυμηθείτε, οι γλάστρες μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη των ριζών, επομένως πρέπει να διασφαλίσετε μια ομοιόμορφη παροχή νερού και καλή αποστράγγιση, ενώ θα πρέπει επιλέξετε το σωστό χώμα.

6. Ανακυκλώστε παλαιά έπιπλα

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Ανακύκλωση, ανακύκλωση, ανακύκλωση! Μπορείτε να δώσετε στα παλιά έπιπλα του σπιτιού σας μια δεύτερη ευκαιρία στον κήπο σας. Οι παλιοί νεροχύτες, οι παλιές μπανιέρες, οι παλιοί κάδοι, μπορούν να μετατραπούν σε ξεχωριστούς χώρους που θα ευδοκιμήσουν τα φυτά σας, ενώ τα παλιά παντζούρια, οι παλιές καρέκλες. οι παλέτες κτλ μπορούν να μετατραπούν και να χρησιμοποιηθούν στον κήπο δίνοντας ένα ιδιαίτερο ύφος.

7. Χαλιά εξωτερικού χώρου

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούν επέκταση του σπιτιού μας, κι έτσι μπορούμε να μεταφέρουμε το συναίσθημα της άνεσης και στον κήπο. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επενδύσετε σε εξωτερικά χαλιά. Δώστε  προσωπικότητα στο χώρο σας με ένα χρώμα ή ένα έντονο μοτίβο. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σετ καθιστικού και μερικά μαξιλάρια εξωτερικού χώρου για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.

8. Κρεμαστές γλάστρες

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Θέλετε χρώμα στον κήπο σας; Ένας πολύ εύκολος και φθηνός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να φυτέψετε σε κρεμαστές γλάστρες ή καλαθάκια, φυτά. Μπορείτε ακόμη και να καλλιεργήσετε λαχανικά όπως ντομάτες.

9. Υπαίθριος φωτισμός

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Τα υπαίθρια φωτάκια μπορούν να αγοραστούν όλο το χρόνο και είναι ένας γρήγορος, απλός και φθηνός τρόπος για να φέρετε μια όμορφη λάμψη σε ένα αίθριο και όχι μόνο. Μπορείτε να τα τακτοποιήσετε μέσω κλαδιών δέντρων ή θάμνων, να τα συνδέσετε σε φράχτες και έπιπλα ή να τα αναρτήσετε από καλάμια στερεωμένα στο έδαφος. 

10. Λαχανόκηπος

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Καλλιεργείστε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά. Διαχωρίστε ένα τμήμα του κήπου σας, προετοιμάστε το χώμα και φυτέψτε μερικά φρούτα ή λαχανικά. Όχι μόνο θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας, αλλά θα έχετε τη δική σας συμβολή νόστιμου φαγητού που θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

11. Δέντρα

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και τη μακροζωία τους, τα δέντρα είναι οικονομικά και μερικά μόνο θα κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση ενός κήπου. Δοκιμάστε μικρά δέντρα και ίσως τρία μπορεί να είναι αρκετά για έναν κήπο μέσου μεγέθους.

12. Ταΐστρες πουλιών

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Φέρτε πουλιά στον κήπο σας τοποθετώντας ταΐστρες, δοχεία με νερό ή σπιτάκια. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε παλιά αντικείμενα όπως φλιτζανάκια, πιατάκια ή ακόμη και τενεκεδάκια τα οποία θα βάψετε για να δώσουν χρώμα στον κήπο σας.

13. Αυτοσχέδια λιμνούλα

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε πουλιά στον κήπο σας είναι με μια λίμνη - και δεν θα κοστίσει καθόλου. Απλά συλλέξτε βότσαλα και πέτρες, σκάψτε μια λακκούβα στον κήπο, προστατέψτε τον πυθμένα με μια επένδυση και κρύψτε το χρησιμοποιώντας τα βότσαλα και τους βράχους. Στη συνέχεια γεμίστε με νερό για να δημιουργήσετε τη λίμνη.

14. Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Τα πλαστικά μπουκάλια χρειάζονται κατά μέσο όρο 1.000 χρόνια για να διασπαστούν, οπότε αποφύγετε να τα πετάξετε και ξαναχρησιμοποιήσετε τα. Είναι ιδανικά για τον κήπο καθώς δημιουργούν εξαιρετικούς εναλλακτικούς χώρους καλλιέργειας φυτών. Απλώς κόψτε τη μία πλευρά, γεμίστε με χώμα και φυτά, και στη συνέχεια κρεμάστε με κορδόνι ή στηρίξτε τα στον τοίχο.

15. Μονοπάτια απο χαλίκι

15 οικονομικές ιδέες για διαμόρφωση κήπου

Όταν πρόκειται για μονοπάτια, το χαλίκι είναι μια πολύ πιο προσιτή λύση από το λιθόστρωτο. Για να το φτιάξετε σημαδέψτε την περιοχή και μετά ξύστε το χώμα ή το γρασίδι. Στερεώστε μια αδιάβροχη μεμβράνη για να σταματήσετε τα ζιζάνια να περνούν απο εκεί και απλώσετε το χαλίκι πάνω της. Στόχος είναι το βάθος να είναι περίπου στα 2,5 εκατοστά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ανοιχτόχρωμο χαλίκι για να έρθει σε αντίθεση με το γκαζόν και τα φυτά. 


Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: