Σου τελείωσε η καστανή ζάχαρη; Ξέμεινες απο μαύρη και δεν μπορείς να φτιάξεις το γλυκό που ήθελες να φτιάξεις για την αυριανή επέτειο;
Φτιάξε εύκολα καστανή και μαύρη ζάχαρη

Σου τελείωσε η καστανή ζάχαρη; Ξέμεινες απο μαύρη και δεν μπορείς να φτιάξεις το γλυκό που ήθελες να φτιάξεις για την αυριανή επέτειο; 

Αν έχεις μελάσα μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις και καστανή και μαύρη ζάχαρη, στο λεπτό.


Για να φτιάξετε καστανή ζάχαρη θα προσθέσετε στην κανονική ζάχαρη (κρυσταλλική, λευκή) περίπου 4% μελάσα, ενώ για την μαύρη θα προσθέσετε περίπου 9% μελάσα.

Σε ένα σκεύος βάζετε την κρυσταλλική ζάχαρη, αφού πρώτα τη ζυγίσετε και προσθέτετε την ανάλογη μελάσα.

Ανακατεύετε πολύ καλά και στη συνέχεια αποθηκεύετε τη ζάχαρη σε βαζάκια που κλείνουν καλά.

Δείτε παρακάτω το video που ανέβασε το κανάλι Γίνε Αυτάρκης με τη διαδικασία.


Axact

Φτιάχνω - Δημιουργώ

Φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Εύκολες και δημιουργικές DIY κατασκευές και ιδέες διακόσμησης για ένα όμορφο, λειτουργικό και ξεχωριστό σπίτι.

Post A Comment: