Σου τελείωσε η καστανή ζάχαρη; Ξέμεινες απο μαύρη και δεν μπορείς να φτιάξεις το γλυκό που ήθελες να φτιάξεις για την αυριανή επέτειο;
Αν έχεις μελάσα μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις και καστανή και μαύρη ζάχαρη, στο λεπτό.
Δες ακόμη: Φτιάξε Χειροποίητη Πραλίνα Φουντουκιού
Για να φτιάξετε καστανή ζάχαρη θα προσθέσετε στην κανονική ζάχαρη (κρυσταλλική, λευκή) περίπου 4% μελάσα, ενώ για την μαύρη θα προσθέσετε περίπου 9% μελάσα.
Σε ένα σκεύος βάζετε την κρυσταλλική ζάχαρη, αφού πρώτα τη ζυγίσετε και προσθέτετε την ανάλογη μελάσα.
Ανακατεύετε πολύ καλά και στη συνέχεια αποθηκεύετε τη ζάχαρη σε βαζάκια που κλείνουν καλά.
Δείτε παρακάτω το video που ανέβασε το κανάλι Γίνε Αυτάρκης με τη διαδικασία.
Post A Comment: